Living Room, Family Room & Stairs Beyond
Living Room, Family Room & Stairs Beyond
ODS Architecture
Going up the Victorian front stair you enter Unit B at the second floor which opens to a flexible living space - previously there was no interior stair access to all floors so part of the task was to create a stairway that joined three floors together - so a sleek new stair tower was added. Photo Credit: John Sutton Photography
Brackenridge Follies
Brackenridge Follies
finegraintx
Architecture by ThoughtBarn Photography by Nick Simonite
Dallas | Hillside | Kitchen
Dallas | Hillside | Kitchen
Kitchen Design Concepts
In our world of kitchen design, it’s lovely to see all the varieties of styles come to life. From traditional to modern, and everything in between, we love to design a broad spectrum. Here, we present a two-tone modern kitchen that has used materials in a fresh and eye-catching way. With a mix of finishes, it blends perfectly together to create a space that flows and is the pulsating heart of the home. With the main cooking island and gorgeous prep wall, the cook has plenty of space to work. The second island is perfect for seating – the three materials interacting seamlessly, we have the main white material covering the cabinets, a short grey table for the kids, and a taller walnut top for adults to sit and stand while sipping some wine! I mean, who wouldn’t want to spend time in this kitchen?! Cabinetry With a tuxedo trend look, we used Cabico Elmwood New Haven door style, walnut vertical grain in a natural matte finish. The white cabinets over the sink are the Ventura MDF door in a White Diamond Gloss finish. Countertops The white counters on the perimeter and on both islands are from Caesarstone in a Frosty Carrina finish, and the added bar on the second countertop is a custom walnut top (made by the homeowner!) with a shorter seated table made from Caesarstone’s Raw Concrete. Backsplash The stone is from Marble Systems from the Mod Glam Collection, Blocks – Glacier honed, in Snow White polished finish, and added Brass. Fixtures A Blanco Precis Silgranit Cascade Super Single Bowl Kitchen Sink in White works perfect with the counters. A Waterstone transitional pulldown faucet in New Bronze is complemented by matching water dispenser, soap dispenser, and air switch. The cabinet hardware is from Emtek – their Trinity pulls in brass. Appliances The cooktop, oven, steam oven and dishwasher are all from Miele. The dishwashers are paneled with cabinetry material (left/right of the sink) and integrate seamlessly Refrigerator and Freezer columns are from SubZero and we kept the stainless look to break up the walnut some. The microwave is a counter sitting Panasonic with a custom wood trim (made by Cabico) and the vent hood is from Zephyr.
Pantry Storage Solution
Pantry Storage Solution
Abundance Organizing
Pull out drawers create accessible storage solution in a tall pantry cabinet.
Project Photos
Project Photos
Digitech Custom Audio & Video
Probably our favorite Home Theater System. This system makes going to the movies as easy as going downstairs. Based around Sony’s 4K Projector, this system looks incredible and has awesome sound. A Stewart Filmscreen provides the best canvas for our picture to be viewed. Eight speakers by B&W (including a subwoofer) are built into the walls or ceiling. All of the Equipment is hidden behind the screen-wall in a nice rack – out of the way and more importantly – out of view. Using the simple remote or your mobile device (tablet or phone) you can easily control the system and watch your favorite movie or channel. The system also has streaming service available along with the Kaleidescape System.
Hillsborough Master Bath
Hillsborough Master Bath
Lee & Co Contractors
View of sauna, shower, bath tub area.
Mazama House
Mazama House
FINNE Architects
The Mazama house is located in the Methow Valley of Washington State, a secluded mountain valley on the eastern edge of the North Cascades, about 200 miles northeast of Seattle. The house has been carefully placed in a copse of trees at the easterly end of a large meadow. Two major building volumes indicate the house organization. A grounded 2-story bedroom wing anchors a raised living pavilion that is lifted off the ground by a series of exposed steel columns. Seen from the access road, the large meadow in front of the house continues right under the main living space, making the living pavilion into a kind of bridge structure spanning over the meadow grass, with the house touching the ground lightly on six steel columns. The raised floor level provides enhanced views as well as keeping the main living level well above the 3-4 feet of winter snow accumulation that is typical for the upper Methow Valley. To further emphasize the idea of lightness, the exposed wood structure of the living pavilion roof changes pitch along its length, so the roof warps upward at each end. The interior exposed wood beams appear like an unfolding fan as the roof pitch changes. The main interior bearing columns are steel with a tapered “V”-shape, recalling the lightness of a dancer. The house reflects the continuing FINNE investigation into the idea of crafted modernism, with cast bronze inserts at the front door, variegated laser-cut steel railing panels, a curvilinear cast-glass kitchen counter, waterjet-cut aluminum light fixtures, and many custom furniture pieces. The house interior has been designed to be completely integral with the exterior. The living pavilion contains more than twelve pieces of custom furniture and lighting, creating a totality of the designed environment that recalls the idea of Gesamtkunstverk, as seen in the work of Josef Hoffman and the Viennese Secessionist movement in the early 20th century. The house has been designed from the start as a sustainable structure, with 40% higher insulation values than required by code, radiant concrete slab heating, efficient natural ventilation, large amounts of natural lighting, water-conserving plumbing fixtures, and locally sourced materials. Windows have high-performance LowE insulated glazing and are equipped with concealed shades. A radiant hydronic heat system with exposed concrete floors allows lower operating temperatures and higher occupant comfort levels. The concrete slabs conserve heat and provide great warmth and comfort for the feet. Deep roof overhangs, built-in shades and high operating clerestory windows are used to reduce heat gain in summer months. During the winter, the lower sun angle is able to penetrate into living spaces and passively warm the exposed concrete floor. Low VOC paints and stains have been used throughout the house. The high level of craft evident in the house reflects another key principle of sustainable design: build it well and make it last for many years! Photo by Benjamin Benschneider
Spa-Inspired Modern Master Bath
Spa-Inspired Modern Master Bath
Drury Design
The homeowners were seeking a major renovation from their original master bath. The young family had completed several remodeling projects on the first floor of their 1980’s era home and the time had finally come where they wanted to focus on the second floor, particularly their master bath which was cramped and overpowered by a Jacuzzi-style tub. After multiple design meetings spent choosing the right hardware and materials, everything was set, and the transformation began! Drury designer, Diana Burton, began by borrowing some space from the bedroom this way they were able to reconfigure the whole layout, which made a big difference to the homeowner. The floating vanity cabinets paired with quartz counters, wall-mounted fixtures, and mirrors featuring built-in lighting enhance the room’s sleek, clean look.
Lake Luzerne house
Lake Luzerne house
Phinney Design Group
Welcoming living room | Scott Bergmann Photography
Manzanita Drive Living Room
Manzanita Drive Living Room
Burton Architecture
modern kitchen addition and living room/dining room remodel photos: Cesar Rubio (www.cesarrubio.com)
Modern Napa
Modern Napa
Design Directives, LLC
A bright and spacious floor plan mixed with custom woodwork, artisan lighting, and natural stone accent walls offers a warm and inviting yet incredibly modern design. The organic elements merge well with the undeniably beautiful scenery, creating a cohesive interior design from the inside out. Powder room with custom curved cabinet and floor detail. Special features include under light below cabinet that highlights onyx floor inset, custom copper mirror with asymetrical design, and a Hammerton pendant light fixture. Designed by Design Directives, LLC., based in Scottsdale, Arizona and serving throughout Phoenix, Paradise Valley, Cave Creek, Carefree, and Sedona. For more about Design Directives, click here: https://susanherskerasid.com/ To learn more about this project, click here: https://susanherskerasid.com/modern-napa/
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.