Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Adam Steiner

—  Houzz
Relaterede billedemner
Dette billede har ingen spørgsmål

Dette kommenterer Houzz-brugere på:

candis_jon_bowles
Candis & Jon Bowles tilføjede dette til Candis & Jon's ideas26. juni 2020

Surface. Is concrete cheaper - no paint?

oscar_garciahorta
Oscar Garcia Horta tilføjede dette til Decoración Ático27. maj 2020

Color de la pared para combinarse con skydeck

amedinapalomera
amedinapalomera tilføjede dette til lobby7. marts 2020

Parece que rojizo combina con el gris pero la puerta sera cafe?

Huse med lignende farver
France
Clara Cabin
Woodvalley House
Trent River Home
Seidelman Remodel
Exterior
True Cottage
DIYA House
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.