rsmunthe

Hjœlp mit husmorråd slog fejl!

Rie Munthe-Rasmussen
27. oktober 2015

Vi har dette fine møbel i stuen, hvor jeg en dag havde sat en buket blomster (i en utœt vase) og taget på ferie. Min kœreste skrev han havde fundet en mørk plet under vasen...her tœnkte jeg straks - brun sœbe må da vœre det geniale vidundermiddel, det havde jeg jo hørt om så mange gange før fra min mormor. HJŒLP bedes!! Nu har jeg ikke nok med forårsaget en mørk plet også skabt en bar plet ovenpå, hvor den brune sœbe fjernene hele overfladen - husmor-klog er jeg ikke!

(12) kommentarer

 • Dorthe Puccio

  Hej Rie, det ligner en vandskade - altså en ring, der opstår efter et glas vand eller en urtepotte? Jeg har faktisk det samme problem, så er lige ved at lave lidt research... Ifølge denne artikel skal man 'sætte ild' til pletten, men det lyder lidt ekstremt. Jeg leder videre efter ekspertråd på nettet. Sig til, hvis du imidlertid finder på noget andet :)

  http://ekstrabladet.dk/forbrug/det_ekstra_leth/article4770730.ece

 • Dorthe Puccio

  Her er også et link fra en antik-blog:

  http://www.antik-blog.dk/Wordpress/?p=938

 • Trine Nyborg

  Hej Rie. Jeg ved desværre ikke meget om det, men vi havde for nyligt en anden bruger, som skulle renovere en barvogn med en masse huller og malerklatter. Her gav en masse eksperter deres råd med på vejen og én af dem gav en fantastisk vejledning til at slibe teak træet, så grimme mærker forsvinder. Måske er det værd at kigge på den? Her er linket til den: https://www.houzz.dk/forum/hvordan-ville-i-style-en-barvogn-dsvw-vd~3394262?n=14

 • Rie Munthe-Rasmussen

  Hej Dorthe og Trine,

  Dorthe det med at sœtte ild til pletten, ja jeg tror jeg lader den ligge som den sidste mulighed, men har faktisk hørt om det før, i forbindelse med mahognimøbler tror jeg ;-). Men det sidste link gav da nogle gode tips, som i hvert fald kan bruges som efterbehandling lyder der som - mange tak for det! Hvordan går det med dit eget projekt?

  Trine, tak for linket, vil se nœrmere på det, for tror nok ikke vi kan komme udenom at skulle slibe det ned:(...


 • lisbeth1110

  Hej Rie. Superflot møbel. Jeg er stor fan af smukke teak møbler og har efterhånden renoveret en del. Også med mørke rande. Linket beskriver metoden som jeg bruger til mit køkken (nyt teak) Retro møbler vasker jeg dem mange gange i 3dob salmiak (udenfor) de har ofte fået en hinde af gammel teakolie, men når jeg har vasket hinden væk, så har jeg oplevet at de mørke rande også er væk. Herefter ser dit møbel helt frisk og ny ud og du kan behandle dit møbel som nyt træ. Kh Lisbeth

  ps. Det er et stort arbejde.

 • Dorthe Puccio

  Lisbeth's idé lyder umiddelbart lidt mere sikker... Den vil jeg også prøve! Tak for hjælpen Lisbeth!

 • Rie Munthe-Rasmussen

  Hej Lisbeth, mange tak for din besked her. Det vil jeg bestemt se nærmere på og nok benytte mig af - du lyder som prof på emnet- og det lyder effektivt! :) Ville du kunne sende linket til os her på siden, tror ikke det kom med i tråden før. Mange tak for hjælpen Lisbeth! Gode hilsner Rie

 • PRO
  LeanLiving

  Ild bruges kun til lakerede overflader, men er tilgengæld effektivt. Hæld en anelse sprit på, sæt en tændstik til - og pust ilden ud. Sprit brænder ved lav temperatur og brænder derfor ikke bordet af, men smelter kun lige lakken, så den bliver fin igen.

 • PRO
  JJDESIGN

  Alt skrevet er noget værre ÆVL. Hele pladen skal pudses ned og have ny Olie.

  Det så vigtigt at man ikke pudser gennem fineren.!

 • Rie Munthe-Rasmussen

  Hej JJDesign - jeg tænkte det nok, jeg bliver nødt til at tage den gennemgående opdatering af møblet! Det projekt har jeg stadig til gode... men virkelig godt du skrev dette her, inden jeg gik videre med noget - Mange tak!!

 • Margit Linnet

  Det er dog sandt, at man med sprit og en tændstik, kan fjerne vandrande. Hæld dog ikke. Det gjorde jeg og på den måde, kommer der ALT for meget sprit på. Smør på med en klud, eller futter du nærmest huset af. Jeg havde nok en teskefuld på og det gik helt galt. Men da flammen var slukket - i panik, var randen dog væk. ;o)

 • mukke4

  Med hensyn til ringe på polerede møbler (shellak-politur). Skaf cigar/cerut aske. Spyt på en glat bomuldsklud, dyp den i asken og poler. Asken (som skal være helt ren) både sæber og sliber. Cigaretaske går også an i mangel af bedre.

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.