dorothea_gundtoft

Har du nogle pudsige og usædvanlige rengøringstips?

Dorothea Gundtoft
4 år siden
sidst ændret:4 år siden

Nogle pudser sølvtøjet med bananskræller, andre rengør
mikroovnen med eddike. Har du nogle tips, som lyder vanvittige, men rent
faktisk virker? På Houzz redaktionen vil vi meget gerne høre dine bedste tips og
usædvanlige rengøringsmetoder. De bedste tips vil blive brugt til en
international artikel, hvor vi vil dele usædvanlige husmorråd fra hele verden.

Cleaning · Mere information

(19) kommentarer

 • Dorthe Puccio
  4 år siden
  Sidst ændret: {last_modified_time}4 år siden

  Når jeg skal fjerne sæberester, kalk og snavs i brusekabinen, laver jeg min helt egen vidunderblanding bestående af opvaskemiddel, eddike og salmiakspiritus.. Den virker hver gang og sparer dig for en masse penge!! Den må dog ikke bruges på marmor, da eddiken nedbryder kalken!

  Dorothea Gundtoft thanked Dorthe Puccio
  Bedste svar
 • Trine Nyborg
  4 år siden

  Ved ikke om det er usædvanligt, snarere en smule farligt, men jeg bruger barberblade til at fjerne kalk omkring vandhaner og i badekaret. Det virker!

  Dorothea Gundtoft thanked Trine Nyborg
 • Dorothea Gundtoft
  Forfatter
  4 år siden

  Man kan fylde en pose op med eddike, og fastsætte den omkring brusehovedet med en elastik, og lade den sidde natten over- så vil den være fri for kalk næste dag, og man kan gå glad i bad..

 • Trine Hav Christensen
  4 år siden
  Sidst ændret: {last_modified_time}4 år siden

  Trine Nyborg's husmoderråd minder mig om, at jeg altid bruger mit kreditkort til at skrabe stearin væk fra borde og gulve. Det ridser ikke, men fungerer hver gang!

 • Pernille Jensen
  4 år siden

  I forhold til køleskabet, så er det en god idé ikke at stille madvarer op af bagvæggen, da det forudsager grim lugt, pga. madvarerester som klæber sig til isen, som så smelter og bliver til muggent vand. Tjek at køleskabet har det godt, én gang om ugen, så undgår man den store tur...

 • Rie Munthe-Rasmussen
  4 år siden

  Jeg bruger til tider en citron for at opløse kalken, der sætter sig ved vandhanen eller omkring afløbet. Lad gerne citronen, eller saften sidde og få lov til at trænge ind - ét af de humorråd der holder og som til med er helt naturlige! ;-)

 • PRO
  LeanLiving
  4 år siden
  Sidst ændret: {last_modified_time}4 år siden

  En stål-krøl-'svamp' er noget af det nemmeste at fjerne kalk med. Hvis du har kalkrender i et glas, kører du bare en tur med 'svampen'. En terrassobordplade, der ikke tåler syre, skrubbes med 'svampen'. Stearinrester skrubber den også snildt af. Den duer ikke til porcelæn/toiletter, hvor den vil efterlader sorte striber og heller ikke blanke materialer, hvor den kan efterlade ridser.Brug den også til at rengøre bageplader, bradepander og gryder med.

 • PRO
  LeanLiving
  4 år siden

  Hvidt tøj har det med at blive gustent hen ad vejen. Hvis du sætter det i blød i lunkent vand med 1 spsk soda (bagepulver) inden vask, har du altid hvidt tøj.

 • PRO
  LeanLiving
  4 år siden

  Rengøring er ikke min favoritdisciplin, men gøres skal det jo. En mikro-fladmoppe er redningen. Den er lynhurtig og effektiv. Støv, hundehår m.m. sætter sig i moppen, som bare skal rystes efter behov. Snulder fejes sammen. Skal gulvet vaskes, er det lige så hurtigt. Kør med tørmoppen, så gulvet er støvfrit og rend en tur med vådmoppen bagefter. Moppen er desuden miljøvenlig, da der ikke skal bruges rengøringsmiddel. Vaskes uden skyllemiddel og hænges til tørre.

 • Anna Maj Madsen
  4 år siden

  Jeg har altid en flaske eddike stående, det er billigt og kan erstatte mange dyre rengøringsmidler. Prøv altid med eddike det virker!

 • PRO
  Kiradesign
  4 år siden

  Jeg bruger autoshampoo til håndvask, køkkenvask, armaturer og fliser i brusenichen. Det er miljøvenligt og så danner det en film/voks hinde der hindre kalken i at sætte sig så fast.

 • Trine Nyborg
  4 år siden

  Bliver virkelig inspireret af alle jeres husmorråd :-)

 • Eva Albrechtsen
  4 år siden

  Vi bruger Natron til at gøre opvaskemaskinen ren. Kører bare en omgang med tom maskine tilsat natron. Det bliver helt ren.

 • dorthe
  4 år siden

  Jeg pudser spejle med lidt vand og tørrer af med avispapir. Er ret effektivt og sætter ikke striber.

 • Bo Behrens
  3 år siden

  Jeg pudser spejle med lidt vand og tørrer af med avispapi. Er ret effektivt og sætter ikke striber.

 • PRO
  LeanLiving
  3 år siden

  Toppen af køkkenskabe kan være en klistret affære. Med dette lille trick slipper du for at gøre rent fremover:

  Når skabene er mest fæle bruger du flydende skruerecreme til at gøre bundrent. (Flydende skurecreme er fantastisk til at fjerne fedt med.)

  Når skabene er fine og flotte, lægger du en enkelt side avispapir på toppen. Fold eller klip til om nødvendigt.

  Næste gang, om nogle år måske, behøver du kun at skifte papiret. Det hyggelige ved at bruge avispapir er, at det er genbrug og du kan se datoen for, hvornår du sidst var i højden.

  God fornøjelse.

 • knirke_shs
  3 år siden

  Juletræets lysholdere med stearinrester gøres let rene. Læg dem på bagepapir i varm ovn, blot et øjeblik, så vil stearinen hurtigt smelte af.

  Bagefter smides bagepapiret ud, og du er fri for både at skrubbe og få stoppet vasken af stearinen.

 • hclh1939
  3 år siden

  Jeg er den sidste i badeværelset hver morgen og tørrer bruser, håndvask og toilet af med håndklæder der kun bruges til det, Samtidig får toilettønden en omgang med en hård børste. (en gang om ugen står det med toiletrens et par timer) I kan ikke se at det nuværende badeværelse er 15 år!

  Husk dog at jeg at jeg har gjort det hver dag i den tid! Tidsforbrug 6 minutter.

  Jeg forstår slet ikke nødvendigheden af alle jeres opfindelser.

 • Oliver Killick
  3 år siden

  Bruge din hund til mad spild :)

  East India Cleaners

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.