elise_s_ndergaard

Mit nye soveudested,

Vil gerne kunne sove ude, uden at blive våd og samtidig kunne se himlen ?
Forslag til konstruktion og tag ?

(3) kommentarer

 • ptrisja
  3 år siden

  Det kan laves på ret mange måder alt efter budget og ambitionsniveau. Jeg har lige nogle spørgsmål:

  • Skal det være en åben konstruktion, så det føles som at sove i det fri - eller mere som et lukket rum med gennemsigtigt tag?

  • Er det en fast opstilling (i din have f.eks.) eller er det noget der skal kunne pakkes sammen/tages med?

  • Hvad tænker du af budget/ambitionsniveau?

  Umiddelbart ville jeg anbefale et tag af glas hvis budgettet er til det. Det af den simple grund at jeg tror plastikken kommer til at larme for meget til at sove under hvis det regner. Om der fås nogle plastik-typer der larmer mindre ved jeg ikke. Du kunne også prøve at kaste dig ud i noget gennemsigtigt presenning, som på billedet herunder. Det vil nok ikke være så pænt som glasset, men vil være nemt at have med at gøre, og nok larme mindre end hård plast.

  Ellers kan jeg kun anbefale at kigge på pinterest.com. Der er en masse shelters man ville kunne trække noget inspiration fra, f.eks. disse:

 • Elise Søndergaard
  Forfatter
  3 år siden
  Mange tak for kreativt og konstruktiv svar ;)
  Jeg tænker det skal være noget der står fast, og ikke et rum, men bare noget med tag. Tænkt at holde det lav pris med fx genbrugs spær og måske brugte termoruder. Vigtigt at jeg kan mærke vejret og se stjernerne. Sover ofte ude om sommeren, men det bliver vældig vådt, når duggen falder.
 • ptrisja
  3 år siden

  Tror det bliver næsten umuligt at undgå den der typiske morgen-dug vi har her i DK. Den der fugtige, klamme følelse (og myg) er den primære grund til at jeg ikke selv er så glad for at sove ude i naturen - men derfor synes jeg stadig det er et sjovt projekt :).

  Jeg tænker lynhurtigt i 3 forskellige lavbudget-idéer:

  • Typisk shelter: Hævet platform med 1 åben side. Som f.eks. denne her (med guide). Du kunne dog i stedet for et solidt træ-tag bygge med dine ruder (eller akryl/presenning-tag). Jeg tror det bliver svært at bygge et tæt tag ud af brugte ruder, men det burde være muligt. Ellers kan du nøjes med 1 vindue over hovedet. I øvrigt bedst hvis taget stikker lidt ud over sovepladsen (som på billede 1:)

  • "Legehuset": Mere luftgennemstrømning, men derfor også mere påvirkelig af vind og vejr. Der bør laves ekstra plads hele vejen rundt om sovepladsen, så man er i læ for evt. sideregn. Guide kan findes her.

  • Hængekøje-modellen: Kan laves med en reel hængekøje, eller som en hængeseng (kan f.eks. laves af en gammel trampolin, paller, brædder etc.), og så med en gennemsigtig "dug" over (alternativt et halvtag). Denne løsning kræver dog at du enten har noget at spænde en hængekøje fast til eller at du bygger et stativ af en art.


  Jeg ville i øvrigt forsøge at inkorporere myggenet hvor det er muligt, uanset løsning ;)

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.