helle_nielsen52

70'er badeværelse, gode råd modtages

Helle Nielsen
2 år siden
Håber på lidt inspiration, har 2 badeværelser som vedhæftede billeder. Tænker at bibeholde fliserne, da de jo vist er moderne igen.. men hvad med vægfarve osv. hvad tænker I?

(7) kommentarer

 • PRO
  Frisk Design
  2 år siden
  Sidst ændret: {last_modified_time}2 år siden

  Hej Helle.

  Spændende udfordring, for efter min mening bliver der nedlagt alt for mange fine 70'er badeværelser.

  Nu kan det være vanskeligt at se farverne helt præcist - det kan også være svært at vurdere, hvilken stand afløb, vandhaner mm er i. Men jeg tænker følgende

  Det siena-farvede baderum har pæne fliser, men mangler oplevelser og hygge. Man kunne droppe opbevaringsmøblet, (som jeg ikke rigtig kan se) - og erstatte det med en bænk med plads til planter og et par flotte krukker. Toiletsædet ser ud til at sidde løst, og kan erstattes med et hvidt. Over toilettet ville jeg hænge åbne reoler i farver afstemt efter gulvet - i forskellige størrelser og med afstand imellem.

  Jeg ved ikke, om det duer, når man ser farverne i virkeligheden. Men kan man evt. flytte vasken fra det blå baderum til det sienafarvede? Det ser ud til at det farvemæssigt passer bedre hertil. Skift evt. skabet under vasken ud. Men stilmæssigt passer det bedre med en hvid moderne vask. Fjern spejl samt hylden herunder - og skift spejlet ud med et stort spejl med flot ramme omkring. Behold de 2 væglamper - men suppler med spots, som kan rettes mod den der står foran spejlet - og reolerne over toilettet. Spotlysene giver det livlige lys, der altid mangler i rum fra 70'erne. Find flotte knager til at montere ved siden af døren og bag døren.

  I det blå badeværelse bør vasken være hvid - som toilettet - og her kan man bruge sort/koksgrå kontraster, som farverne i gulvmosaikkerne. Igen - fjern spejl og hylde under spejl - og monter et stort spejl med flot ramme. Dekorer baderummet med store bregner, der hænger ned fra loftet i nærheden af vinduet. Skift gardinet ud med brede hvide persienner, så man kan regulere dagslysindfaldet.

  Vedr. bruseniche: Monter en fast smal glasplade i venstre side for at skåne døren mod vand fra bruseren - og overvej, om man derefter helt kan undvære bruseforhæng. Suppler belysningen med spotlamper som i det andet rum. Monter også lys over brusenichen, så der er masser af lys, når man skal bade.

  Held og lykke med projektet.

  Med venlig hilsen

  Jane Gammelgaard

  Frisk Design

  Bedste svar
 • ptrisja
  2 år siden

  Der har tidligere været nogle 70'er-badeværelser oppe på forumet. Se f.eks. [her[(https://www.houzz.dk/forum/hjaelp-hvordan-indretter-vi-en-orange-badevaerelse-dsvw-vd~4856202?n=9) og [her[(https://www.houzz.dk/forum/shine-70er-badevaerelse-med-terrazzogulv-op-dsvw-vd~4908619?n=11) - der er masser af god inspiration at hente.

  Helle kommer allerede med nogle gode råd. Det orange badeværelse ville se rigtig flot ud med nogle grønne planter og en bænk. Det ser ikke ud som om der er et vindue derude, så husk at rotere planterne engang imellem, så de ikke dør derude.

  Det blå badeværelse ser jeg rigtig meget potentiale i. Der er et dejlig stort vindue og masser af plads. Det største "problem" er nok farve-sammensætningen. Vægge, gulv og vask "larmer" en del. Her er hvad jeg ville gøre:

  Maling/microcement på gulv:

  Jeg ville male gulvet for at få mindre "larm". Se f.eks. den store forskel det gør her:

  (Billede herfra: https://www.alt.dk/artikler/for--efter-fra-70er-radsel-til-bla-harmoni. - Jeg kan i øvrigt anbefale dig at læse hele reportagen, da det er badeværelse meget lig dit med et virkeligt flot resultat for relativt få indgreb).

  Du kan se hvordan det (nogenlunde) ville se ud med et lysnet gulv i dit badeværelse:

  Vær dog obs på at maling ikke kan bruges i brusenichen. Ønsker du et mere holdbart resultat kan du også kaste dig ud i Conteco/Kabe stone, der er en form for microbeton/spartelmasse du kan smøre på dine eksisterende fliser. Det giver et betonlook, og fås i flere forskellige farver, og så virker det i vådrum/bruseniche også. Igen tænker jeg at et hvidt gulv ville være flot i begge rum, men særdeles i det blå.


  Modernisering af inventar

  Vasken (og møblet) ville jeg klart skifte ud med noget mere moderne i f.eks. hvid. Derudover kan man komme lagt med nogle moderne valg i forhold til inventar. Se f.eks. her hvordan et grønt 70'er badeværelse kan shines up ved valg af nogle hyper-moderne accessories derude:før

  efter
  (https://www.alt.dk/artikler/for--efter-70er-badet-fik-ny-personlighed)

  Generelt ville jeg fjerne/udskifte alt der kan trække tankerne hen på 70/80'erne (som hylden under spejlet, gardinerne, lamperne), og lade fliserne stå alene om det.

 • ptrisja
  2 år siden

  Jeg faldt over dette program i dag: https://www.viafree.dk/programmer/livsstil/boligkob-i-blinde-1/saeson-1/episode-1, hvor der også bliver moderniseret på 70'er-badeværelser :)

 • Lone Skovgaard
  2 år siden

  Moderne igen, er det ikke spørgsmål om man kan lide det..Jeg har købt hus fra 1963 hvor badeværelset er med hvide fliser...Jeg har så tænkt mig at rive alle fliserne ned..sandspartle væggene og male hele rummet hvidt..Jeg har så tænkt mig at male et stykke væg ved toilettet med kridtmaling og ligge et stykke kridt til rådighed...Jeg har oplevet masser af fliser på væggene i min tid, nok derfor jeg er træt af dem.. Mit køkken har jeg fjernet pudset, så murerstenene fremstår og sluttede af med en gang lakering...Lone

 • PRO
  Interior by Daniélle Bertelsen
  2 år siden
  Hejsa :)

  Jeg er boligstylist og bor i københavn , men hvis du får brug for en som og, så sig endelig til :) jeg laver den første konsultation over mail uden beregning, så du er velkommen til at sende billeder til mig. Du kan se lidt mere om mig på www.daniellebertelsen.com eller herinde på houzz eller Instagram :) bh danielle
 • Houzz-bruger-ID-969757127
  5 måneder siden

  Dejlig udfordring at beholde de gamle fliser :) Det er efter min mening federe at shine det man i forvejen har op, frem for at købe noget nyt. Jeg har gjort mig den opdagelse, at man kan købe stikkers til at pynte sine fliser med, som fint tåler vand, sæbe og rengøring. Jeg har selv sat et par stikkers fra virksomheden https://www.homejunkie.dk op på mine fliser i mit badeværelse herhjemme og er stor fan af dem!

  Blot en lille anbefaling til dig, hvis du gerne vil beholde fliser, men alligevel vil have et andet udtryk frem i badeværelset :)

 • Houzz-bruger-ID-886574638
  sidste måned

  Jeg ville kigge på https://badmodul.dk/ de har nogle fede badeværelser! :)

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.