annette196892

Gode råd til indretning af stue med mange vinduer

Annette Pedersen
25. juni 2017
sidst ændret:23. august 2017


Herover en gammel (tilrettet) plantegning der viser vores temmeligt store stue, hvor vi er gået helt kold på indretningen. Jeg tror det er pga de mange vinduer og døre - og har foreslået at nedlægge dem i gavlen samt lave nogle nye/flere mod syd. Altså samle lysindfaldet. Manden er ikke helt enig og hænger lidt fast i den gamle indretning samt møblernes placering. Jeg har ikke tegnet møblerne med her, men lige nu har vi spiseområde ved dobbeltdøren tæt ved køkkenet og sofa/tv-område i modsatte ende ved siden af trappen til førstesalen. Især tv-afdelingen fungerer slet ikke pga det store lysindfald fra de to vinduer samt dobbeltdøren i gavlen mod øst. Huset er et nybygget Skagenhus med bondehusvinduer/sprossevinduer. Vi står overfor at skulle renovere stuen. Vi har talt om at male væggene helt hvide (nu er de lys sand) samt at mørkbejdse egetræsgulvet. Vi skal have nyt spisebord (plankebord) og rydder ud i nogle tunge stole, der bare står og fylder midt i stuen. Vi har også talt om en åben pejs, men er bundet af at skorstenen er midt i huset, grundet oliefyret i bryggerset. Vi er som skrevet, gået helt i stå - og vil høre om der nogle friske øjne/gode bud på indretning? Evt. sløjfning af vinduer :)

(4) kommentarer

 • Fru A
  Hvad er det der ikke fungerer? Hvad vil I gerne have mere af? Hygge? Ro? Luft? Kan du tilføje nogle billeder?
  Annette Pedersen thanked Fru A
 • Annette Pedersen

  Hej Fru A

  Det, der eks. ikke fungerer, er at vi ikke placere tv'et uden at det kommer i konflikt med et vindue på en eller anden måde. Vi vil gerne have ro og luft. Lige nu virker alt rode pga de mange vinduer.

 • ptrisja

  Har du nogle billeder af stuen du kan dele?

  Jeg er af den overbevisning at man aldrig kan få for mange vinduer, så jeg tænker at det ville være synd at samle dem, men det er selvfølgelig en smagssag. I stedet ville jeg prøve at:

  • Rykke møblerne ud fra væggen: Det er jo en ret stor stue, så møblerne kan godt tåles at rykkes lidt ud
   fra væggen. Det giver ofte en langt luftigere fornemmelse, og man
   behøver ikke på samme måde at tage hensyn til vinduernes placering.

  • De rigtige gardiner: Få nogle gardiner til TV-området så lyset ikke generer. Hvis man er rigtig pro får man installeret nogle der kan styres vha. en fjernbetjening eller en app, så man ikke skal rejse sig for at rulle ned hver gang.

  • Brug dine vindueskarme: Vindueskarme er "gratis" hylder, og er super til ting og nips der skal vises frem. Hvis du ikke har de brede vindueskarme, kan man snyde sig til dem ved at placere en reol der lige passer i højden under dem, som her:

  • Bliv venner med lyset: Lys er jo fantastisk til mange ting. Du kan f.eks. indrette et hjørne til hyggelæsning, eller måske lave en plantesamling/urtehave foran vinduerne (de fleste planter er gladest for at stå i øst/vest-vendte vinduer, så de hverken får for lidt eller for meget sol). Hvis lyset er med til at give liv og funktion til rummet, vil du måske se det i et helt andet... lys... :)

  Annette Pedersen thanked ptrisja
 • PRO
  Frisk Design

  Hvilken vej vender trappen?

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.