Få et køkken som de professionelle kokke – på budget
Hvem vil ikke lave mad som en rigtig kok? Her er 8 budgetvenlige køkkenidéer, serveret direkte fra restaurantkøkkenet.
Hundredevis af tallerkener over disken, ordrer i en lind strøm og en hektisk stemning - nogenlunde sådan ser den scene, der hver aften udspiller sig i køkkenet på velbesøgte restauranter verden over, ud. Og netop, fordi disse profesionelle køkkener er designet til at fungere effektivt og gnidningsfrit, når der skal laves mad, er det oplagt at hente idéer herfra til sit eget køkken. Vi giver dig her 8 idéer at indrette et kokkekøkken derhjemme.
2. Velplaceret porcelæn
For at gøre servering så simpel som muligt opbevarer restaurantkøkkener typisk porcelænet inden for rækkevidde fra arbejdsområdet. Gør dem kunsten efter ved at satse på åbne hyldesystemer med stablede tallerkener.
LÆS OGSÅ: SNUP 16 PRAKTISKE IDÉER FRA DE PROFESSIONELLE KOKKE
For at gøre servering så simpel som muligt opbevarer restaurantkøkkener typisk porcelænet inden for rækkevidde fra arbejdsområdet. Gør dem kunsten efter ved at satse på åbne hyldesystemer med stablede tallerkener.
LÆS OGSÅ: SNUP 16 PRAKTISKE IDÉER FRA DE PROFESSIONELLE KOKKE
3. Proffernes favorittekstil
Når der skal flyttes rundt på varme gryder, trækkes glohede bageplader ud af ovnen eller simpelthen tørres på kanten af en tallerken, er viskestykket kokkens bedste ven. Køb dig en stak af god kvalitet, og sørg altid for at have rene eksemplarer i skuffen. Bare vent, grydelapperne ryger i glemmebogen.
Når der skal flyttes rundt på varme gryder, trækkes glohede bageplader ud af ovnen eller simpelthen tørres på kanten af en tallerken, er viskestykket kokkens bedste ven. Køb dig en stak af god kvalitet, og sørg altid for at have rene eksemplarer i skuffen. Bare vent, grydelapperne ryger i glemmebogen.
4. Smarte skærebrætter
Synlige skærebrætter er ikke kun et smukt indslag på køkkenbordet - de udfylder også en vigtig hygiejnefunktion. Sørg for at have et skærebræt til enhver type fødevare. Der findes blandt andet specielle skærebrætter med render til overskydende kødsaft.
SE OGSÅ: SMÅT, MEN GODT - SMARTE LØSNINGER TIL DET LILLE KØKKEN
Synlige skærebrætter er ikke kun et smukt indslag på køkkenbordet - de udfylder også en vigtig hygiejnefunktion. Sørg for at have et skærebræt til enhver type fødevare. Der findes blandt andet specielle skærebrætter med render til overskydende kødsaft.
SE OGSÅ: SMÅT, MEN GODT - SMARTE LØSNINGER TIL DET LILLE KØKKEN
5. Funktionalitet frem for alt
Selv om restauranter tit får opmærksomhed for deres inspirerende indretning, plejer det jo ikke at handle om køkkenet, men nærmere om spiseområdet. Når det så er sagt, er der alligevel noget super stilet over de lange, fleksible højtrykshaner, som enhver professionel kok og opvasker vil anbefale. Madresterne bliver effektivt skyllet af, opvasken bliver let, og så kan de oveni købet bruges til at skylle overflader eller fylde store beholdere. Det er der måske ikke så ofte behov for i hjemmekøkkener, men de er nu utroligt praktiske alligevel.
Selv om restauranter tit får opmærksomhed for deres inspirerende indretning, plejer det jo ikke at handle om køkkenet, men nærmere om spiseområdet. Når det så er sagt, er der alligevel noget super stilet over de lange, fleksible højtrykshaner, som enhver professionel kok og opvasker vil anbefale. Madresterne bliver effektivt skyllet af, opvasken bliver let, og så kan de oveni købet bruges til at skylle overflader eller fylde store beholdere. Det er der måske ikke så ofte behov for i hjemmekøkkener, men de er nu utroligt praktiske alligevel.
6. Køkkenløsninger på ben
Restaurantkøkkener skal være funktionelle, praktiske og selvfølgelig skinnende rene. For at imødekomme sidstnævnte skal alle overflader kunne tørres af, og gulvet skal være let at vaske - hver dag. Dette praktiske aspekt er let at tage med hjem ved simpelthen at anskaffe sig en køkkenø på ben! Det er ikke bare pænt og praktisk med god plads til opbevaring, det letter også rengøringen betydeligt.
Restaurantkøkkener skal være funktionelle, praktiske og selvfølgelig skinnende rene. For at imødekomme sidstnævnte skal alle overflader kunne tørres af, og gulvet skal være let at vaske - hver dag. Dette praktiske aspekt er let at tage med hjem ved simpelthen at anskaffe sig en køkkenø på ben! Det er ikke bare pænt og praktisk med god plads til opbevaring, det letter også rengøringen betydeligt.
7. Redskaber inden for rækkevidde
Når hastighed og effektivitet er i høj kurs, er placering afgørende. Køb en enkel metalskinne og nogle S-kroge, så du kan hænge de mest anvendte redskaber som grydeskeer, sier og piskeris lige over køkkenbordet.
LÆS OGSÅ: SÅ ER DET SLUT MED ROD I KØKKENET - HER ER 10 NEMME TIPS TIL OPRYDNINGEN
Når hastighed og effektivitet er i høj kurs, er placering afgørende. Køb en enkel metalskinne og nogle S-kroge, så du kan hænge de mest anvendte redskaber som grydeskeer, sier og piskeris lige over køkkenbordet.
LÆS OGSÅ: SÅ ER DET SLUT MED ROD I KØKKENET - HER ER 10 NEMME TIPS TIL OPRYDNINGEN
8. Rustfrit
Det er ikke tilfældigt, at restaurantkøkkener er indrettet hovedsageligt i rustfrit stål. Materialet er enormt holdbart, let at vedligeholde og nemt at gøre rent. Og skabslåger i rustfrit stål behøver skam ikke være dyre - faktisk kan de fås i Ikea for 225 kr.
Det er ikke tilfældigt, at restaurantkøkkener er indrettet hovedsageligt i rustfrit stål. Materialet er enormt holdbart, let at vedligeholde og nemt at gøre rent. Og skabslåger i rustfrit stål behøver skam ikke være dyre - faktisk kan de fås i Ikea for 225 kr.
Varmelamper bruges i restaurantkøkkener til at holde maden varm inden servering. Det ville måske være lige i overkanten at hænge varmelamper i sit eget køkken for funktionens skyld, men hvad med for udseendets skyld? Robuste hængelamper i metal giver køkkenet den der rustikke restaurantfølelse; hæng dem gerne over en køkkenø, så de også kan supplere med god arbejdsbelysning. Hvis en moderne, nyproduceret variant er noget for dig, er Blues fra By Rydéns et godt alternativ.