Vild med Den Store Bagedyst? Her er 11 perfekte kage-køkkener
Hvad gør et køkken optimalt til bagning og kage-kreativitet? Tjek listen her, og se om du er enig...
Er du bidt af en gal hjemmebager, og bruger du masser af tid i dit køkken på at lave hindbærsnitter og flødekager? Så fortjener du et køkken, hvor du rigtig kan slå dig løs!
1. Plads til armbevægelser
Det kræver koncentration at lave en rigtig god kage, og her spiller omgivelserne en stor rolle: Hvis du skal lave noget godt, skal der være plads til dig i køkkenet. Det er vigtigt, at du ikke falder over tingene og ikke kan komme rundt. Et rummeligt køkken er et must for enhver kagebager.
Det kræver koncentration at lave en rigtig god kage, og her spiller omgivelserne en stor rolle: Hvis du skal lave noget godt, skal der være plads til dig i køkkenet. Det er vigtigt, at du ikke falder over tingene og ikke kan komme rundt. Et rummeligt køkken er et must for enhver kagebager.
2. Pålidelige ovne
Du kommer ikke langt med bagningen, hvis dit udstyr ikke er i orden. Mest af alt har du brugt for en rigtig god ovn, som du kender og kan stole på. Hvis du virkelig skal gå til den, vil det være rigtig godt med to ovne i køkkenet, så du kan have gang i flere bageplader.
Du kommer ikke langt med bagningen, hvis dit udstyr ikke er i orden. Mest af alt har du brugt for en rigtig god ovn, som du kender og kan stole på. Hvis du virkelig skal gå til den, vil det være rigtig godt med to ovne i køkkenet, så du kan have gang i flere bageplader.
3. Plads til smagsdommere
En ting er, at du selv synes, du er en ørn til at bage. Noget andet er, hvad andre mener! Hvis du gerne vil imponere og vise dine kundskaber frem, så er det en god idé at indrette et sted i nærheden af arbejdsbordet i køkkenet, hvor dine gæster kan få små smagsprøver og bedømme dem undervejs.
En ting er, at du selv synes, du er en ørn til at bage. Noget andet er, hvad andre mener! Hvis du gerne vil imponere og vise dine kundskaber frem, så er det en god idé at indrette et sted i nærheden af arbejdsbordet i køkkenet, hvor dine gæster kan få små smagsprøver og bedømme dem undervejs.
4. Styr på stikkontakten
Hvis du bager meget, så ved du, at det kan kræve en del køkkenmaskiner. Her kan du gøre det nemt for dig selv ved at sørge for, at der er tilstrækkeligt med stikkontakter i køkkenet. Så slipper du for at rende ind i stuen for at piske flødeskum. Og der skal ikke kun være rigeligt med stikkontakter i dit køkken - de skal også være lette at komme til.
Hvis du bager meget, så ved du, at det kan kræve en del køkkenmaskiner. Her kan du gøre det nemt for dig selv ved at sørge for, at der er tilstrækkeligt med stikkontakter i køkkenet. Så slipper du for at rende ind i stuen for at piske flødeskum. Og der skal ikke kun være rigeligt med stikkontakter i dit køkken - de skal også være lette at komme til.
5. God belysning
Smuk pynt på kagen er ofte et kunstværk i sig selv. Vil du være rigtig god på den front, skal du ikke gå på kompromis med arbejdsforholdene i dit køkken og stå og pynte kager i halvmørke. Der skal god belysning til - gerne et par gode vinduer og en række lamper, som giver dig lys nok.
Se også: 10 tjekkede tips – Indret dit køkken, som en kok ville gøre det
Smuk pynt på kagen er ofte et kunstværk i sig selv. Vil du være rigtig god på den front, skal du ikke gå på kompromis med arbejdsforholdene i dit køkken og stå og pynte kager i halvmørke. Der skal god belysning til - gerne et par gode vinduer og en række lamper, som giver dig lys nok.
Se også: 10 tjekkede tips – Indret dit køkken, som en kok ville gøre det
6. Lav et bageskab
Det er ikke nok at have salt og peber på din krydderihylde, hvis du vil være en seriøs kage-bager. Du er nødt til at skaffe et væld af ingredienser, du kan hælde i dine kager og pynte dem med. Når du har gjort dig umage med at købe de dejlige sager ind, så gør dig selv en tjeneste og find et godt sted at opbevare dem. Lav et skab til formålet: et bageskab. Så kan du altid finde de ingredienser, du har brug for, når lysten til at bage melder sig.
Det er ikke nok at have salt og peber på din krydderihylde, hvis du vil være en seriøs kage-bager. Du er nødt til at skaffe et væld af ingredienser, du kan hælde i dine kager og pynte dem med. Når du har gjort dig umage med at købe de dejlige sager ind, så gør dig selv en tjeneste og find et godt sted at opbevare dem. Lav et skab til formålet: et bageskab. Så kan du altid finde de ingredienser, du har brug for, når lysten til at bage melder sig.
7. Det ekstra rum
Det er ikke alle, der har muligheden, men hvis du har, så er det en luksus at have et viktualierum i sin bolig. Her kan du opbevare en masse af de ingredienser, du har brug for til dine kager. Har du sådan et rum, kan du købe stort ind, spare penge og bage løs uden at løbe tør for mel, sukker, nødder og alt muligt andet.
Det er ikke alle, der har muligheden, men hvis du har, så er det en luksus at have et viktualierum i sin bolig. Her kan du opbevare en masse af de ingredienser, du har brug for til dine kager. Har du sådan et rum, kan du købe stort ind, spare penge og bage løs uden at løbe tør for mel, sukker, nødder og alt muligt andet.
8. Alt lige ved hånden
Hvis det skal gå stærkt, når du bager, så er det en god idé at indrette dit køkken, så du har alt elementært indenfor rækkevidde, når du arbejder. Sørg for at dit køleskab og din ovn er placeret, så du kan nå de hele med ganske få skridt. Det gør processen noget nemmere.
Læs også: 9 tips – Så smart kan du opbevare køkkenredskaberne
Hvis det skal gå stærkt, når du bager, så er det en god idé at indrette dit køkken, så du har alt elementært indenfor rækkevidde, når du arbejder. Sørg for at dit køleskab og din ovn er placeret, så du kan nå de hele med ganske få skridt. Det gør processen noget nemmere.
Læs også: 9 tips – Så smart kan du opbevare køkkenredskaberne
9. Brug marmor
En marmor-bordplade hjælper dig med at holde ingredienser, dej og bagværk ved en god arbejdstemperatur - og så ser den brandgodt ud. Husk dog, at marmor er et sart materiale, der er sårbart over for syreholdige ting. Skal du bruge juice, appelsin eller citron i din kage, så pas på, at det ikke kommer på bordpladen.
En marmor-bordplade hjælper dig med at holde ingredienser, dej og bagværk ved en god arbejdstemperatur - og så ser den brandgodt ud. Husk dog, at marmor er et sart materiale, der er sårbart over for syreholdige ting. Skal du bruge juice, appelsin eller citron i din kage, så pas på, at det ikke kommer på bordpladen.
10. Et fornuftigt gulv
Hvor der bages gode kager, der spildes også. Derfor må du sørge for, at du har et praktisk gulv i dit køkken. Vælg et gulv, der ikke suger spildte ting til sig og danner pletter. Det skal være let at gøre rent og ikke gemme skidt i sprækkerne.
Læs også: Hverdagsluksus – Skab hyggelig caféstemning med et kaffehjørne
Hvor der bages gode kager, der spildes også. Derfor må du sørge for, at du har et praktisk gulv i dit køkken. Vælg et gulv, der ikke suger spildte ting til sig og danner pletter. Det skal være let at gøre rent og ikke gemme skidt i sprækkerne.
Læs også: Hverdagsluksus – Skab hyggelig caféstemning med et kaffehjørne
11. Plads til skraldet
Det nytter ikke at have en lille skraldespand i et køkken, hvor der bliver bagt meget eller lavet meget mad. Den vil blive fyldt på nul komma fem, og det bliver du hurtigt træt af. Køb derfor en stor skraldespand, som du kan stille ved siden af din arbejdsplads i køkkenet - det kommer du ikke til at fortryde.
Det nytter ikke at have en lille skraldespand i et køkken, hvor der bliver bagt meget eller lavet meget mad. Den vil blive fyldt på nul komma fem, og det bliver du hurtigt træt af. Køb derfor en stor skraldespand, som du kan stille ved siden af din arbejdsplads i køkkenet - det kommer du ikke til at fortryde.
FORTÆL…
Hvad skal der efter din mening altid være i et køkken, for at gøre det optimalt til kagebagning?
Hvad skal der efter din mening altid være i et køkken, for at gøre det optimalt til kagebagning?