1.284 Billeder af dagligstue med skifergulv

Photographer: Jay Goodrich This 2800 sf single-family home was completed in 2009. The clients desired an intimate, yet dynamic family residence that reflected the beauty of the site and the lifestyle of the San Juan Islands. The house was built to be both a place to gather for large dinners with friends and family as well as a cozy home for the couple when they are there alone. The project is located on a stunning, but cripplingly-restricted site overlooking Griffin Bay on San Juan Island. The most practical area to build was exactly where three beautiful old growth trees had already chosen to live. A prior architect, in a prior design, had proposed chopping them down and building right in the middle of the site. From our perspective, the trees were an important essence of the site and respectfully had to be preserved. As a result we squeezed the programmatic requirements, kept the clients on a square foot restriction and pressed tight against property setbacks. The delineate concept is a stone wall that sweeps from the parking to the entry, through the house and out the other side, terminating in a hook that nestles the master shower. This is the symbolic and functional shield between the public road and the private living spaces of the home owners. All the primary living spaces and the master suite are on the water side, the remaining rooms are tucked into the hill on the road side of the wall. Off-setting the solid massing of the stone walls is a pavilion which grabs the views and the light to the south, east and west. Built in a position to be hammered by the winter storms the pavilion, while light and airy in appearance and feeling, is constructed of glass, steel, stout wood timbers and doors with a stone roof and a slate floor. The glass pavilion is anchored by two concrete panel chimneys; the windows are steel framed and the exterior skin is of powder coated steel sheathing.

The living room pavilion is deliberately separated from the existing building by a central courtyard to create a private outdoor space that is accessed directly from the kitchen allowing solar access to the rear rooms of the original heritage-listed Victorian Regency residence.

Space design by Mad Cow Interiors

Repurposed beams, matching the home's original timber frame, and a tongue and groove ceiling add texture and a rustic aesthetic to the remodeled greeting room. These details draw visitors' attention upward, and the vaulted ceiling makes the room feel spacious. It also has a rebuilt gas fireplace and existing slate floor. The greeting room is a balanced mix of rustic and refined details, complementing the home's character. Photo Credit: David Bader Interior Design Partner: Becky Howley

The cosy cottage living area with log fire

Peter Rymwid Photography

Photos @ Eric Carvajal

William Lesch

Woodhouse The Timber Frame Company custom Post & Bean Mortise and Tenon Home. 4 bedroom, 4.5 bath with covered decks, main floor master, lock-off caretaker unit over 2-car garage. Expansive views of Keystone Ski Area, Dillon Reservoir, and the Ten-Mile Range.

Gareth Byrne
Carrickmacross - lones_ndergaardleth_nielsen

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.