2.311 Billeder af stue med skifergulv

Photo Credit: Aaron Leitz

Photographer: Jay Goodrich This 2800 sf single-family home was completed in 2009. The clients desired an intimate, yet dynamic family residence that reflected the beauty of the site and the lifestyle of the San Juan Islands. The house was built to be both a place to gather for large dinners with friends and family as well as a cozy home for the couple when they are there alone. The project is located on a stunning, but cripplingly-restricted site overlooking Griffin Bay on San Juan Island. The most practical area to build was exactly where three beautiful old growth trees had already chosen to live. A prior architect, in a prior design, had proposed chopping them down and building right in the middle of the site. From our perspective, the trees were an important essence of the site and respectfully had to be preserved. As a result we squeezed the programmatic requirements, kept the clients on a square foot restriction and pressed tight against property setbacks. The delineate concept is a stone wall that sweeps from the parking to the entry, through the house and out the other side, terminating in a hook that nestles the master shower. This is the symbolic and functional shield between the public road and the private living spaces of the home owners. All the primary living spaces and the master suite are on the water side, the remaining rooms are tucked into the hill on the road side of the wall. Off-setting the solid massing of the stone walls is a pavilion which grabs the views and the light to the south, east and west. Built in a position to be hammered by the winter storms the pavilion, while light and airy in appearance and feeling, is constructed of glass, steel, stout wood timbers and doors with a stone roof and a slate floor. The glass pavilion is anchored by two concrete panel chimneys; the windows are steel framed and the exterior skin is of powder coated steel sheathing.

Photos @ Eric Carvajal

Michael J. Lee Photography

Angle Eye Photography Port Construction Co.

Morgan Sheff
Loft - gitte_laursen

Jeffrey Bebee Photography

Dick Springgate

Sunroom is attached to back of garage, and includes a real masonry Rumford fireplace. French doors on three sides open to bluestone terraces and gardens. Plank door leads to garage. Ceiling and board and batten walls were whitewashed to contrast with stucco. Floor and terraces are bluestone. David Whelan photo

Poist Studio, Hanover PA

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.