trine_pro

AFSTEMNING: Åbent eller lukket køkken?

Houzz Danmark Afstemninger
4 år siden
sidst ændret:2 år siden

Åbne køkkener bliver mere og mere populære. Et åbent plan, hvor køkken og stue er kombineret til ét rum, er en fantastisk måde at maksimere pladsen, hvad end du har meget eller lidt af den. Traditionelt blev køkkenet anset som et sted, hvor man udelukkende lavede mad, men med de nye, åbne køkkener indtager rummet i højere grad en vigtigere plads i hjemmet, og er blevet det sted, hvor mange af os bruger det mest af vores tid hjemme, både med familie og gæster. Andre foretrækker derimod at lade lugten af mad og rodet fra madlavningen blive tilbage i køkkenet og holder af at have stue og køkken separeret, så hvert rum har sin egen funktion. Hvad synes du? Foretrækker du et åbent eller lukket køkken?


Andet - Uddyb i kommentarfeltet

(10) kommentarer

 • Fannymilla Falking

  Jeg ELSKER åbne køkkener. Det er så hyggeligt og så kan man snakke mens man laver mad :)

 • Trine Nyborg

  Jeg er virkelig splittet, men hvis jeg skulle vælge ville det nok ende med et lukket køkken med en stor åbning ind til stuen ;)

 • PRO
  Hansen Living ApS

  Næsten alle vores kunder får lavet køkkener i et med spisestue/stue. Men der er undtagelser. Dels kommer det an på hvad folk har plads til, og så er der nogen, ofte med mindre børn, der gerne vil have køkkenrodet adskilt fra spisestue/stue på grund af både snask og støj.

  Personligt elsker jeg køkken-alrummet hjemme hos mig selv og min familie. Sådan har vi haft det i mange år, også med små børn, så alle kunne være sammen under både madlavning og spisning. Men det kræver at der er plads til et spisebord der er så stort, at der kan blive klippeklistret i den ene ende af bordet, mens der dækkes bord i den anden ende.

  Nu er ungerne store, og nu nyder vi at dem der laver mad kan tale med vennerne, der sidder ved spisebordet med et glas vin, så alle er sammen og kan nyde hinandens selskab, selvom nogen er optaget ved gryderne.

  OG....Men moderne udsugningsteknologier er det ikke længere madosen der behøver at være problemet med de åbne køkkener.

  Sidst, men ikke mindst, så handler det jo også om vaner og ønsker: Er du vant til at, eller vil helst, lave maden i enrum, og så komme ind med den som en overraskelse til gæsterne, så er det lukkede køkken nok mere dig, men er du vant til, eller har mest lyst til, at lave mad med "publikum" på, så er det åbne køkken perfekt :-)

  Så på trods af enkelte undtagelserne mener jeg at kunne udlede at:

  • folk med rigeligt plads og større børn eller ingen børn foretrækker åbne køkkener.

  • folk med mindre plads og/eller mindre børn foretrækker køkkenet i et rum for sig, så en del af familien kan larme og lave mad, mens en anden del laver f.eks. lektier.

 • Birgitte Petersen

  er mest til lukket, så har man flere rum at gøre godt med.

 • Annamusen

  åbne køkkener :)

 • sanna57

  Skal selv i gang med at renovere et rektangulært mørkt køkken alrum, der vender mod nord. Vil helt klart foretrække et åbent køkken, så jeg kan følge med i hvad der sker.


 • Trine Nyborg

  Hej Sanna, det lyder dejligt med et nyt køkken. Vil det så sige i får flere kvadratmeter når i åbner op eller vil selve køkkenets størrelse forblive den samme?

 • Trine Hav Christensen

  Det åbne køkken... Men måske med en eller anden form for diskret afskærmning..

 • PRO
  Energirenover.dk v/Thomas Guld

  Køkken og spisestue i en åben løsning og tv stue for sig.

 • Sophia Møller

  Åbent køkken!

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.