elizabeth_wurtz

Layout til dagligstue - plads til kontor, bio og legehjørne

Elizabeth Würtz
7. februar 2017
sidst ændret:30. august 2017

Vi har et rum på ca 4 x 5 meter, som vi skal have indrettet som dagligstue. Den er dejlig lys med et vindue, en dør til entré, franske døre til køkken-alrummet og igen franske døre til en udestue. Ud over klassisk TV og sofa, er ønsket at vi finder plads til et kontorhjørne, og så er min mands store drøm at vi også kan finde plads til en projektor samt projektorlærred. Er det overhovedet muligt at opfylde alle disse ønsker? Hvordan ville I gribe det an? Jeg vedhæfter plantegninger af målene på stuen.


(6) kommentarer

 • ptrisja

  Sagtens! Jeg tænker at væggen uden vinduer f.eks. ville kunne bruges til TV-arrangementet måske i stil med dette:


  Hvis TV'et hænges op mellem en masse billeder, eller som del af et reolsystem, bliver det ikke så markant et objekt i stuen.

  Projektoren kunne bruges på samme væg ved at hænge et lærred op i loftet umiddelbart foran arrangementet, der kan hæves og sænkes når behovet er der, som her:


  Sofaarrangementet kunne placeres i midten af rummet, vendt mod væggen.

  Mht. til kontoret er der en masse gode måder hvorpå man kan lave et kontor der ikke syner så meget. Jeg ved ikke hvor stort et behov I har, men her er et eksempel på et kontor der har det hele, men stadig er pænt for øjet (guide her).

  Hvis behovet er mindre, kan det selvfølgelig gøres mindre. Umiddelbart ville jeg sætte kontoret på nordsiden, sådan at bordet dækker over radiatoren (hvis muligt), og flugter under vinduet. Alternativt kunne det placeres mellem de to franske døre, og så kunne man lave et lækkert hygge-hjørne foran radiatoren med en god lænestol, som her:

  Elizabeth Würtz thanked ptrisja
 • Elizabeth Würtz

  Hej Ptrisja,

  Tusind tak for dit svar, det er super inspirerende! Faktisk var vi nået til et lignende resultat, havde dog ikke tænkt på det med bordet langs med væggen med vinduet, og havde heller ikke tænkt på det med hyggehjørnet foran radiatoren. Det er superfedt, at man kan spørge ud i et forum når man går i stå, og få noget brugbart input - især nogle ideer, man ikke lige selv havde tænkt over. Vi har nu flyttet lidt rundt med de møbler vi har i forvejen, og kontorhjørnet kommer højst sandsynligt til at stå mellem de to franske døre.

  Jeg tror at en af vores udfordringer er, at man i denne opstilling næsten falder over sofaen når man går ind gennem de franske døre, så den dominerer rigtig meget i rummet. Men vi har så også en kæmpe sofa (med 1 chaiselongue i hver ende), som vi dog godt kunne finde på at udskifte.

  Har du mon nogen ideer til hvordan sofaarrangementet (evt lænestole) kunne se ud i dette layout, for at det ikke skal blive for tungt?

 • ptrisja

  Nu ved jeg ikke præcis hvor stor sofaen er, men hvad hvis man ikke placerer den midt i rummet, men lidt op mod nordvæggen som her:

  En anden mulighed er at smække sofaen op langs den tomme væg, og så finde en fritstående løsning til TV'et. Projektoren kunne stadig komme ned fra loftet som et lærred - men ville givetvis ikke være en så elegant løsning når den er rullet ned, da den hænger lidt som en blok midt i rummet (men der ser man vel også film).

  Hvis man ikke er så meget til det helt fritstående kunne TV'et også blive en del af en 'mini'-væg vha. en rumdeler som her:
  Eller som her:

  - Det ville også gøre det til en lidt mere helstøbt enhed når projektor-lærredet er nede, da det ikke ville hænge så 'frit'.


  Mht. det alternative scenario med en ny sofa, har jeg desværre ikke nogen fantastiske idéer - jeg er ret smagsforladt på det område. Forhåbentlig er der nogle andre (og mere kompetente) der kan byde ind der :)

  Elizabeth Würtz thanked ptrisja
 • PRO
  SILTON.DK

  Hej Elizabeth :)

  En mulighed kunne være at sætte en skillevæg op i glas, som kun går fra den ene væg og så fx 1,5 meter ud. Ved hjælp af glas mister I heller ikke lys i Jeres stue, men der vil samtidig være en opdeling af et stueområde og en kontorplads. Tag et kig på vores profil eller vores hjemmeside www.silton.dk, hvis det har interesse.

  Med venlig hilsen

  Karina, SILTON.DK

  Elizabeth Würtz thanked SILTON.DK
 • Benedikte Lundberg

  Hej Elizabeth. Kan du oplyse om verdenshjørnerne på rummet?

  Vh Benedikte

  Elizabeth Würtz thanked Benedikte Lundberg
 • Elizabeth Würtz

  Hej Benedikte,

  Ja - den øverste mur peger faktisk mod syd, og den nederste mod nord... så hvis man lige vender plantegningen 180 grader, så passer det nogenlunde med verdenshjørnerne... Der er som regel mest lys derinde tidlig eftermiddag. Det meste lys kommer fra vinduet, i løbet af sen eftermiddagen/aften (alt efter årstid) fra de franske døre i højre side af plantegningen... dog ikke så kraftigt, da lyset lige skal igennem en udestue først.

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.