eva_wisbechlaursen

ideer til køkkengulv

Eva Wisbech Laursen
27. februar 2017

Jeg har et dilemma i forbindelse med mit lille køkkengulv.

Køkkenet bliver udvidet en smule mere end hvor barbordet går til.

Min dilemma er så om gulvet fra stuen skal fortsætte ud i køkkenet, eller om jeg skal lave et helt andet gulv der indikerer at det er køkkendelen. Stuen er ikke stor, heller ikke køkkenet. Nu er gulv i stue, hvidpigmenteret lud med sæbebehandling.

Køkken bliver gråt med hvidt bord, det gælder også sidderegionen med et høje bord, denne rykkes ca 40 cm ind i stuen.

Jeg håber I kan komme med gode forslag - og hvis træ i køkken, hvordan sikrer jeg mig så mod for stor slitage og modtagelighed for snavs. Synes at lud og sæbebehandling er noget møg i et køkken. og hvis lak, skal så hele stuen også slibes ned...
(10) kommentarer

 • PRO
  Wiking Gulve

  Hvad med et Nadura Q-stone fra Wiking Gulve? "Hårdt som sten - varmt som træ" - kommer i 30x60 klinkestørrelse i forskellige farver. Nemt at lægge, ekstremt slidstærkt. Vejl. udsalg 349,-/m2. Se mere på www.wikinggulve.dk under produkter eller facebook.com/naduraqstone

 • ptrisja

  Det ligner at retningen af brædderne ude i køkkenet går modsat af dem i stuen, så du vil nok ende op med 2 typer gulv-look uanset hvad (medmindre du vil skifte det hele). Når det er sagt synes jeg sagtens man kan have to typer gulv uden det gør noget.

  En nem og funktionel løsning ville være at lægge et nyt gulv ovenpå det eksisterende i køkkenet, eks. vinyl eller linoleum, og så separere køkkenet fra stuen vha. en liste som f.eks. her:

  Jeg synes heller ikke det gør noget hvis de to gulvtyper er markant forskellige:

  Den lidt mere pro løsning ville være en usynlig overgang. Hvor svært/nemt dette er ved jeg dog ikke, men flot ser det ud:


  Hvis du ender med (rigtig) træ i køkkenet, kan jeg anbefale at du maler dem som overfladebehandling. Det er relativt nemt at rengøre, og det giver en intentionel forskel mellem de to gulve, som er pænere end to gulve der næsten ligner hinanden - men så alligevel ikke. Hvis du går med maling ville jeg gå efter en 'praktisk' farve, så f.eks. grå (eller en hvilken som helst reel farve), eller et mønster:

  Eva Wisbech Laursen thanked ptrisja
 • ptrisja

  Og så lidt inspiration du overhoved ikke har bedt om:
  Jeg kan ikke lade være med at tænke at det ville se fedt ud med noget tavlefolie på din opvasker. Det kan købes ret billigt på eBay/Aliexpress, er simpelt at sætte op, og ville gøre at din opvasker ikke står så meget ud, men blender fint ind med de sorte skabe.

  Jeg har set nogen male køleskabe med tavlemaling, så det ville måske også virke, men tænker at folien er nemmere/billigere.

  Alternativt kunne den blive en fin billedsamler, som her:

  Eller den kunne stå ekstra ud som her:

  Eva Wisbech Laursen thanked ptrisja
 • Viviana Nicolella

  du kun måske overveje mulig med fliser som ligner træ. Det har vi valg i vores huset og det ser fantastisk ud .. detter er en billeder af vores


 • Eva Wisbech Laursen

  Er det fliser??? Det ser godt nok ægte træ agtigt ud. Det var en super ide, og mere holdbart end træ - mht slitage og snavs.

  Tak også for inspiration med tavlelak osv. Hvorfor har jeg ikke tænkt på det, nu skal køkkenet ned og nyt op, med integrerbar opvask, men det er da en super løsning.

  Også tænker jeg med køleskab, for jeg er ikke pjattet med intergrerbart køl/frys - de bliver meget små i volumen, men stikker af udseende mæssigt. Der må man kunne finde smart folie eller noget, der matcher lysegrå.

 • Eva Wisbech Laursen

  Hov, ser lige at du har lagt en masse fede gulve op. Jeg er enig i at hvis det skal være "ens" skal det være rigtigt ens.

  en løsning med sildeben i grå lånte vi med hjem.. fedt men alligevel ikke. Den løsning du har som nr 2, ligner med den opdeling vi kommer til at have, køkken/stue, så den løsning er jeg ret vild med.

  Desværre kan jeg ikke så let lægge ovenpå eksiterende gulv, da det er et lystigt rod af linoleum, plader, spartelmasse og trægulv i flere niveauer, fordi vi prøvede at få linoleum af. Så tænker at gulvet skal helt af og så gulvpånplader eller trægulv - afhængig af beslutningen.. • ptrisja

  Det ser rigtignok lidt blandet ud det gulv. Du vil nok sagtens kunne slippe afsted med at lægge et klik-gulv ovenpå det, så længe det hele sidder sådan nogenlunde fast. Ujævnhederne udlignes langt hen af vejen med gulvpap.

  Det ville klart være den nemme - men også en ganske fin - løsning.

 • Eva Wisbech Laursen

  Ved du hvor man kan finde fx. det gulv der er på dit billede nr 2, med marmor bordet?

 • ptrisja

  Desværre ikke. Billedet er herfra, så man kunne evt. spørge designeren direkte. Hun er dog fransk, så tænker det er lettere at finde noget i DK der kan det samme ved at kigge lidt rundt i nogle forskellige gulv-forhandlere.

 • PRO
  AG Gulve A/S

  Hej Eva :) Vi har mange forskellige løsnings forslag. hvor i landet bor du ? for så kan vi komme ud og kigge på det og have nogle forskellige gulv prøver med til dig :)

  Vi har også en stor slibe afdeling. Der er også flotte alternativer med mat lak, så træet stadig kan ses. Det er nemt at rengøre sit køkken gulv hvis det har fået en lak overflade. :)

  Du velkommen til at ringe ind i firmaet på: tlf. 44925066

  God dag.

  Mvh Nanna AG Gulve

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.