Indretning & dekoration
Interview: Mød det danske designfirma, HolmbäckNordentoft
Det succesfulde designfirma har stået for indretningen af førende restauranter som Almanak, Claus Meyers Deli og Løgismose.
Det succesfulde danske møbel- og interiørfirma, HolmbäckNordentoft, blev etableret tilbage i 2008, da de fandt fælles grund og muligheder for et godt samarbejde. Samarbejde har indtil videre resulteret i virkelig smukke funktionelle designløsninger. HolmbäckNordentoft er kendt blandt andet for deres geniale designprodukter som Rig-Tig, Steltons elegante linie af sorte køkkenknive, samt interiøret på en del af Københavns kendte restauranter og cafeer, som Claus Meyers Deli i Magasin, Almanak og Løgismose for bare at nævne et par af deres designprojekter.
Vi har stillet nogle spørgsmål til den ene halvdel af designduo’en, Sebastian Holmbäck. Læs med he og bliv klogere på tankerne bag firmaet.
Vi har stillet nogle spørgsmål til den ene halvdel af designduo’en, Sebastian Holmbäck. Læs med he og bliv klogere på tankerne bag firmaet.
Hvordan skiller firmaet sig ud fra andre design studios, både i Danmark?
Firmaet fokuserer langt fra på at designe efter trends. I stedet beskriver Sebastian en tilgang til faget, hvor det for dem handler om så vidt muligt at designe det, de virkelig synes er fedt og ikke, hvad der anses for at være trendy. “At have en god mavefornemmelse hører med til det at være en god designer”.
Firmaet fokuserer langt fra på at designe efter trends. I stedet beskriver Sebastian en tilgang til faget, hvor det for dem handler om så vidt muligt at designe det, de virkelig synes er fedt og ikke, hvad der anses for at være trendy. “At have en god mavefornemmelse hører med til det at være en god designer”.
Hvordan Holmbäck Nordentoft beskriver deres tilgang til design?
HolmbäckNordentoft er af den “gamle skole” inden for formgivning og bekriver selv deres designtilgang med rødder i deres klassiske designuddannelse. Udtrykket er aldrig larmende, og designerne formår på bedste vis at blande materialer, der smelter smukt sammen i én forenelighed. Det er roligt, minimalistisk men stadig med noget på hjerte.
HolmbäckNordentoft er af den “gamle skole” inden for formgivning og bekriver selv deres designtilgang med rødder i deres klassiske designuddannelse. Udtrykket er aldrig larmende, og designerne formår på bedste vis at blande materialer, der smelter smukt sammen i én forenelighed. Det er roligt, minimalistisk men stadig med noget på hjerte.
Deres tilgang til designarbejdet med indretning af restauranter og butikker?
Simon: “Hvert indretningsprojekt er individuelt, og det samme gælder for vores klienter. Derfor behandler vi alle vores designprojekterne derefter - intet rum og ej heller klient, er den samme - alle projekter kommer med vores specielle udfordringer samt løsninger dertil.” Som Sebastian beskriver her er det ét stort puslespil, der skal gå op i en højere enhed, lige fra budget til tidsplan.
Noget, der dog går igen ved hvert projekt, er dog at holde fokus på klienten og dennes ønsker.
Simon: “Hvert indretningsprojekt er individuelt, og det samme gælder for vores klienter. Derfor behandler vi alle vores designprojekterne derefter - intet rum og ej heller klient, er den samme - alle projekter kommer med vores specielle udfordringer samt løsninger dertil.” Som Sebastian beskriver her er det ét stort puslespil, der skal gå op i en højere enhed, lige fra budget til tidsplan.
Noget, der dog går igen ved hvert projekt, er dog at holde fokus på klienten og dennes ønsker.
Der ligger mange spændende projekter i fremtiden for HolmbäckNordentoft, som altid glæder sig til nye udfordringer. “En ny klient er lig med nye metoder, som vi skal afprøve,” fortæller han.
Hvornår ved man, at man har leveret noget godt og projektet var en succes?
Sebastian tøver lidt, for som han beskriver, så er der altid noget, man som designer kunne havde gjort anderledes, eller som ikke kom med i sidste ene, af den ene eller anden årsag. “Efter et projekt ser man kun fejlenene. Det, selv at kunne blive tilfreds med et projekt, kommer efter et stykke tid, når projektet er kommet mere på afstand og man igen kan se bort fra detaljerne.”
Sebastian tilføjer, at de ofte først mærker, om et projekt er en succes eller ej,gennem andre mennesker. “Det er ofte igennem andres oplevelser og respons af rummet, at vi får fornemmelsen af, om et projekt er lykkedes.”
Sebastian tøver lidt, for som han beskriver, så er der altid noget, man som designer kunne havde gjort anderledes, eller som ikke kom med i sidste ene, af den ene eller anden årsag. “Efter et projekt ser man kun fejlenene. Det, selv at kunne blive tilfreds med et projekt, kommer efter et stykke tid, når projektet er kommet mere på afstand og man igen kan se bort fra detaljerne.”
Sebastian tilføjer, at de ofte først mærker, om et projekt er en succes eller ej,gennem andre mennesker. “Det er ofte igennem andres oplevelser og respons af rummet, at vi får fornemmelsen af, om et projekt er lykkedes.”
HolmbäckNordentofts design-samarbejde med Claus Meyer har resulteret i indretningen af hans Deli i Magasin, København.
Samarbejdet med Claus Meyer blev også til designprojektet af restauranten Meyer i Lyngby.
Butiksløsning for Løgismose Vine i Espergærde.
Helt i stil med deres designløsninger beskriver Sebastian, den ene halvdel af designduo’en bag HolmbäckNordentoft, deres designæstetik med de to simple ord - enkelt og elegant.