Erfaringer med linoleumskøkkenborde?
S. M. I
7 år siden
sidst ændret:7 år siden
Fremhævet svar
Sorter efter:Ældste
(6) kommentarer
Relaterede diskussioner
Erfaring med køkkenbordplader i træ?
Kommentarer (16)Vi fik nyt køkken sidste år, og der valgte vi en træbordplade (eg), netop fordi den giver varme til rummet. Derudover var den billig selvom vi bestilte den i en ekstra dyb variant (dette for at underskabe kunne flyttes ud, og derfor er ugenerede af gas/vand-rør). Og så var den medgørlig, så vi nemt selv kunne lave udskæringer, og få en bordplade der passede 100% til alle de skæve rør og vinkler der kan være i en lidt ældre lejlighed. Mht. til upkeep, er det altså slet ikke så galt. Vi bruger bare IKEA's bordolie, og giver den engang hvert halve år max - og det er hverken svært eller tidskrævende. I hverdagen er vi påpasselige med at bruge varmebrikker og skærebræt (ligesom jeg ville med en hvilken som helst type bordplade), og så skal man passe på med at lade våde genstande stå på bordet i længere perioder. Vi har oplevet at der er kommet sorte ringe hvis der f.eks. har stået en våd konservesdåse, men dem har jeg blot skurret væk med en fugtig svamp, og så givet dem lidt olie efterfølgende, og så er de væk. Fordelen ved træbordplader er jo netop at du kan gøre skaden god igen. Vandstænk rundt om vasken har vi ikke rigtig de store problemer med, men vi har også en god gedigen vask (denne fra IKEA <3). Alternativt kunne en vask med afsætningplads være en god idé... Jeg ved i øvrigt at man kan få noget nano-cover til træbordplader som skulle gøre den vandavisende, men jeg har ikke selv erfaring med det. Fordelen ved træbordplader er altså at de er lette at installere og customize og er billige og nemme at holde pæne - også når skaden er sket. Ulempen er at der er lidt vedligeholdelse. Hvis man f.eks. vælger en stenbordplade er den stort set vedligeholdelsesfri, men så er den til gengæld dyrere og en ond makker at installere. Andre materialer er stål og akryl , som er mere hårdføre overfor langvaring vandpåvirkning end træ, men mindre overfor ridser, og laminat som nok er den sarteste af dem alle ifht. ridser og vandpåvirkning, men til gengæld er billig....Se flereNye vinduer i 1920'er længehus
Kommentarer (6)Tillykke med det nye hus:-) Til et hus fra 1920 ville jeg vælge koblede vinduer (Bøjsø, Frovin, Linolie Vinduer etc.) helt i træ. Vælger man trævinduer i høj kvalitet (af kernetræ) har du vinduer de næste mange, mange år, og bevarer det oprindelige i bygningen. Mht. vinduestype, vil jeg råde jer til at vælge de samme som huset er født med, hvis muligt. Jeg kunne forestille mig, at det er vinduer med 2 fag og 6 ruder, med smalle fine sprosser....Se flereDeler du køkken med flere personer? Fortæl!
Kommentarer (0)Deler du køkken med mere en anden person? I så fald, hvordan fungerer det så og støder i på mange udfordringer i løbet af dagen? Del ud af dine erfaringer!...Se flereErfaringer med avocadotræer? :)
Kommentarer (2)Der er faktisk en god guide herinde, lige [her[(https://www.houzz.dk/magasin/trin-for-trin-saadan-laver-du-dit-eget-avocadotrae-stsetivw-vs~67083695). Jeg har gjort præcist som i guiden, og jeg har haft held med 2 ud af 6 sten. Dem jeg fik held med var meget større end de andre - sådan nogle 'kvalitetsavokadoer'. Måske det har gjort forskellen? Begynderfejl nr. 1 er at man vender stenen forkert. Den flade side med pletten skal vende nedad. Ellers tænker jeg om det er lyset? Jeg har 2 sten i vinduet nu, og der sker heller ingenting, men det har generelt også bare været mørkt og overskyet de seneste par uger. Måske du får mere held til forår? Ellers se om du kan finde et sydvendt vindue at stille dem i, så de får så meget lys som muligt....Se flereS. M. I
7 år sidenS. M. I
7 år siden
Sponsored
Reload the page to not see this specific ad anymore
Flere diskussioner
carolinne myntte