1. Køkken

Ideer til et viktualierum

Viktualierummet hittede i gamle dage, hvor pladsmangel ikke var det store problem. Så begyndte folk at flytte ind til byen, i mindre lejligheder, og pladsmangel blev dermed et problem for mange.

Nu er viktualierum blevet moderne igen. Det kan godt være, at folk stadig bor i små lejligheder, men da køkken og stue er blevet smeltet sammen til et stort rum, er der nu stor behov for spisekamre i de fleste moderne hjem.

Hvad bruger man et viktualierum til?

Et viktualierum, som også kaldes for spisekammer, anvendes i hjemmet til at opbevare mad og drikkevarer i større mængder. Typisk ville man kunne opbevare langvarige produkter såsom kartofler, dåsemad, havregryn, pasta, ris, life-long mælk og andre lignende madprodukter.

Hvis man har et stort viktualierum, kan man desuden benytte pladsen til opbevaring af køkkenruller, servietter og tallerkener. Et større viktualierum er særdeles praktisk for mindre boliger, hvor alt kan gemmes væk i gem-alt-væk-skabet.

Hvordan kan jeg indrette et viktualierum i min bolig?

Der er flere ting, du skal overveje, hvis du ønsker at indrette et viktualierum i dit hjem: Skal du renovere dit køkken på et tidspunkt? Er dit køkken allerede som det skal være?

Hvis du står og skal renovere dit køkken, er det en god idé at integrere viktualierummet som en forlængelse af køkkenet. Du kunne få din køkkenekspert til at integrere et indbygget ét for dig!

Hvis dit køkken blev renoveret for nyligt, så kan du tilføje spisekammeret som en tilbygning til køkkenet. Hvis plads ikke er et problem i dit hjem, kunne du endda have et fristående spisekammer.

Ud over at være utroligt praktisk og funktionelt i hjemmet, kan et viktualierum også være æstetisk flot, og fremstå indbydende.

Hvor meget koster et viktualierum?

Det kommer meget an på budget, størrelse, type og kvalitet. Et lille spisekammer kunne koste mellem 20.000-30.000 kr.

Hvis du har et stort budget, kan du ligefrem overveje at bygge det under jorden. Flere danske virksomheder tilbyder nu denne mulighed. Det kan dog gå hen og blive dyrt: et underjordisk viktualierum vil typisk koste mellem 100.000-150.000 kr.

Uanset hvilken type, du vælger, vil et viktualierum altid være gavnligt.


Uanset om du søger inspiration til spisekammer -renovering, eller skal til at bygge et designer-spisekammer helt fra bunden, kan du hos Houzz finde 36.935 billeder fra landets bedste designere, dekoratører og arkitekter, herunder Inspired Closets og Tommy Hein Architects. Gennemse -billeder i forskellige farver og designs, og når du finder et spisekammer -design, som inspirerer dig, kan du gemme det i din idébog. Du kan ligeledes kontakte eksperten, der uploadede det billede, som du i første omgang blev inspireret af. Oplev det smukke spisekammer -idé-billedgalleri for at finde ud af, hvorfor netop Houzz er den bedste platform inden for boligforbedring og design.,
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.