nhpeters

Hvor besværligt er det at hæve køkkenbordpladen?

Nikolaj Peters
18. februar 2016

Jeg bor i en lejlighed, hvor køkkenbordpladen er ret lav, i forhold til min højde. Det gør at jeg ofte får ondt i ryggen, når jeg står og laver mad. Derfor er jeg begyndt at tænke i, hvor besværligt det egentlig er, at hæve sådan en bordplade - underskabe og skuffer skal vel også "med op"?

Er der nogen, der har erfaring med det? Hvad er processen i forhold til det, og hvordan ved man hvor mange cm det skal op?

Tak!

Rolighedsvej 1, 9310 Vodskov · Mere information

(10) kommentarer

 • ketil

  En midlertidig løsning, men hvad med et rullebord i en højde, der passer til dig?

 • ptrisja

  Køkkenet på billedet ligner et IKEA-køkken, og til dem ved jeg at IKEA har et opbygningssæt i deres FIXA-serie, der løfter bordpladen fra elementerne, og dermed giver dig nogle ekstra cm - om de kan holde til en tung træbordplade ved jeg ikke. Uanset hvad ville jeg kontakte IKEA og se hvad de siger... Ellers er det jo nok noget med at pille hele køkkenet ned og bygge en lidt højere sokkel. Er i flere om køkkenet (og nogen der er lidt lavere), er det ketil foreslår måske en bedre løsning. Alternativt kunne du hurtigt fikse et højt skærebræt som du kunne arbejde ved.

 • Nikolaj Peters

  Tak for svar! Måske vil jeg overveje både rullebord og skærebræt (jo flere alternativer, jo bedre!) Havde slet ikke tænkt på det med et rullebord. Man må kunne få et lille et af slagsen, som jeg kan bruge, mens resten af familien bare kan blive ved med at bruge køkkenbordet.

  Under alle omstændigheder, lyder det som en stor opgave, at hæve soklen. Måske er det noget, jeg vil overveje hvis vi engang skal have renoveret hele køkkenet :)

 • PRO
  Hansen Kitchen ApS

  Det ser ud til at der er nogle luger midt over køkkenbordet, og at der ikke er plads til at hæve bordpladen der.

  Derfor vil mit råd klart være, at få dig et orden fedt skærebrædt i en solid tykkelse. Det er både det billigste og det mest fleksible.

  Desuden kunne du skaffe dig en indstillelig skammel, sådan en på een pind med en fod der er krum mod gulvet, så den kan vippe trinløst. Det giver dig mulig for at skabe en god arbejdsstilling alle steder.

  Jeg sidder selv på sådan en skammel fra Stokke ved mit skrivebord, men de fås også i mere økonomiske udgaver. Bl.a. har Ikea nogle udmærkede nogle af slagsen.

  Billedet viser min Stokke-skammel.


  Nikolaj Peters thanked Hansen Kitchen ApS
 • Nikolaj Peters

  Det var ellers en god idé med sådan en skammel! Det eneste aber dabei er, at jeg er nødt til at sidde med siden til bordet så, da mine ben ikke kan være inde under køkkenbordet. Men det er måske endnu en grund til at købe sådan et rullebord, Ketil snakkede om. Tak!

 • PRO
  Tom Nielsen

  Hey Nikolaj. Jeg kunne ikke lige undgå at lægge mærke til dit spisebord. Jeg har et (næsten) magen til :-)


  Nikolaj Peters thanked Tom Nielsen
 • PRO
  Tom Nielsen

  ^^^Forresten, overvej en keramik eller stenplade som kan skåne din træbordplade..

 • ptrisja

  Snublede lige over dette IKEA-hack, hvor de hæver bordpladen 10 cm for et enkelt køkkenelement relativt 'simpelt', og tænkte at det passede perfekt ind i denne debat: http://www.ikeahackers.net/2015/07/elevated-ikea-metod-kitchen-countertop.html

 • PRO
  The Sweet Spot
  Hej Nicolaj
  Det ser ud som om du har ok plads på gulvet. Du kunne derfor overveje en mindre køkkenø med hævesænke funktion. Jeg ved Svane Køkkener lige har lanceret det + de har nogle låger der kunne passe ok i stil med dine nuværende.
  Mh Laura
 • Nikolaj Peters

  Tak for de gode råd! Gid det var mit eget køkken! Jeg havde ikke lige et billede af mit eget køkken, da jeg postede det, så jeg fandt bare et inspirationsbillede på Houzz. Jeg prøver lige at få uploadet et billede senere, men uanset hvad, kan jeg i hvert fald stadig bruge alle jeres råd - tak!

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.