Lille bitte badeværelse

Claus Elbo
19. juli 2016
sidst ændret:23. august 2017

Hej, Vi har et ekstremt lille badeværelse (et såkaldt københavner badeværelse) hvor vi har et toilet, et skab der hænger over toilettet, en håndvask og en bruser der hænger over håndvasken. Vi er ved at være lidt trætte af at badeforhænget klistrer til en og bare det at tage bad hen over vasken. Er der nogen der ved hvor man kan finde kreative badeværelser af den type? Hver gang jeg søger på ideer til badeværelset, og vælger "små" badeværelser, får jeg altid noget jeg ville kalde et meget stort badeværelse, og det er jo nemt at gøre pænt. Tak for alt jeres hjælp! :)

(16) kommentarer

 • vandhunden

  Ville der cære plads til at lave et lille indhak til brus? Kunne være super lige at se et billede, så man har en bedre fornemmelse af det :)

 • Annika Olesen

  Har du et billede af det? Jeg tænker det er noget lign. det her typiske københavner-bad??

 • Valentina Andersen

  min veninde bor i en lejlighed med et supersmåt badeværelse. Hun endte med at tage en halv kvadratmeter fra køkkenet til en lille bruser. Det fungerer supergodt! Har i muligheden for det? Det blev et meget lille bad, men bare det at kunne have vådrummet for sig har givet badeværelset et helt andet look og brugervenlighed :)

 • Claus Elbo

  Tak for svarene! @Annika, ja det ligner næsten lige præcis det der på en prik.

  @Valentina, vi har ikke mulighed for at udvide desværre :(

  @Vandhunden, det er ligesom det billede Annika lagde op :) Der er ikke noget indhak, men vi er ret sikre på at vi godt kan flytte rundt på tingene om nødvændigt.

 • PRO
  arkitekt MAA knippel

  det ser småt ud

  --- kunne der laves en lille plantegning, så man ku´ se, hvor "slemt/cosy" det ser ud?

 • Claus Elbo

  Hej - jeg har tegnet det op :) Her er nogle billeder

 • Claus Elbo

  Den sorte spand lignende ting er faktisk et rør der går hele vejen til toppen af loftet


 • PRO
  arkitekt MAA knippel

  lige igen.

  Er toilettet plac. på en bagtrappe - kunne der ikke stjæles noget space - bare et eller andet sted.?

 • Claus Elbo

  Nej, toilettet er ind imod den næste lejlighed, som jeg tror har toilet samme sted, bare på den anden side. Man kunne godt rive en væg ned, men så regner jeg med at budgettet bliver langt højere, gør det ikke?

 • PRO
  arkitekt MAA knippel

  det gør det jo nok ---- men, men hvis I skal bo der i længere tid + evt gensalg - så er det altså ikke nogen dårlig investering.

  hilsen Arkitekten

 • Claus Elbo

  Ok ja det er jo rigtigt. Er der nogle steder du kender til hvor man kan få nogle forslag til hvordan sådan et badeværelse ellers kunne se ud? Selv hvis vi tager plads fra et andet rum, så bliver det ikke så meget vi får ud af det.

 • Mick Bergenhammer

  Jeg tænker man kunne vælge en smal rektangulær vask, som er monteret på en skinne der er planforsænket i væggen, fra toilet kant til dør. På den måde kunne håndvasken "skubbes" til side når der bades. Det kræver selvfølgelig en overlængde på afløb og vand tilslutning. Samt at der er plads for de rør som går helt til loft. Selve badeforhænget kunne være udført sammen med hovedbruseren. På den måde at der bukkes et rustfrit rør rundt i en cirkel som udgør hovedbruseren hvor forhænget så også hænger på. Det vil afhjælpe at forhænget "angriber" Jer at indsy tyngde i bunden af forhænget. Men også at spejlet ikke bliver vådt. Men spændende er det at indrette hvor der er småt med plads ☺️


 • Matilde Fevre

  Såfremt I har fliser i badeværelset vil jeg anbefale dig at dekorere dem med flise- stickers. Det kan være prikken over i'et til sidst

 • ptrisja

  Forstår det er svært at finde inspiration på indretningssider - jeg kan anbefale at kigge på salgsannoncer for små vesterbro/nørrebro-lejligheder på f.eks. Boliga. Der skal søges lidt, men til gengæld er der faktisk ofte rigtig god inspiration at hente. Start evt. med at søge på din egen gade, - det kan jo være du kan se hvordan naboen har gjort det. Ellers har jeg selv bare søgt på "københavner badeværelse" på google.

  Til jeres konkrete problemstilling: Kan i ikke bare skrotte det ene badeforhæng? Mit eget < 2 m2 Københavner-badeværelse ser således ud:

  - Og der har jeg badeforhæng foran døren som det eneste. Synes ikke det virker hverken klemt eller klaustrofobisk, badeforhænget klæber ikke, og jeg føler heller ikke at tingene bliver super våde derude (vi har dog sat låge på det lille skab). Jeg kan f.eks. sagtens tage bad uden at gøre toilettet vådt. Der hænger også et kæmpe spejl over vasken nu som gør at rummet føles større.

  Hvis i ønsker en lidt større renovering ville jeg foreslå en opstilling alá det jeg har med bruser modsat vask, stort spejl, og toilet flyttet over i indhak (hvis der er plads) med indbygget cisterne og opbevaring over. På den måde ryger toilet og opbevaring længere fra "katastrofeområdet". Evt. ekstra opbevaring kunne laves under loftet ligesom her:

  Claus Elbo thanked ptrisja
 • Claus Elbo

  Hej ptrisja,

  Mange tak for dit svar! Jeg er meget glad for dine forslag - Vi vil gøre det du siger med at skrotte det ene forhæng! Ved ikke hvorfor vi ikke har tænkt på det :P men det er jo en genial idé.

  Er det øverste badeværelse dit? Jeg kan godt lide de fliser du har brugt.

  Jeg vil også kigge lidt på de forskellige boliger i vesterbro/østerbro :)

 • ptrisja
  @Claus Elbo
  Fedt du kunne bruge det til noget :). Nogen gange er den simpleste løsning også den sværeste at se ;).

  Ja, det er mit badeværelse. Jeg har dog ikke lavet det, da det var her da jeg flyttede ind, så jeg ved ikke engang hvor fliserne er fra... Personligt er jeg ikke super henrykt over dem - i hvert fald ikke farven, men det er absolut til at leve med :)
  Claus Elbo thanked ptrisja
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.