Billeder og indretningsidéer

Elegant Transitional Kitchen
Elegant Transitional Kitchen
Drury DesignDrury Design
THE SETUP Client Background: Our clients, a couple who have transitioned into the empty nest phase, have cherished their home for over three decades without undergoing any significant renovations. With a newfound desire to adapt their living space to better suit their current lifestyle, they’ve embarked on a journey to reimagine their kitchen — the heart of their home. Their aspiration is to cultivate a serene, neutral-toned sanctuary on the first floor that seamlessly merges with their family room, ensuring a harmonious and inviting environment. Design Inspiration: The renovation is inspired by the couple’s penchant for soft, calming neutrals, using their cherished family room and the kitchen’s existing tile flooring as the cornerstone for the color scheme. This approach aims to foster a sense of warmth and tranquility throughout. Design Objectives: Harmonize the kitchen with the family room by adopting a soothing, neutral color scheme, ensuring a seamless flow across the first floor. Enhance kitchen functionality with thoughtfully designed cabinetry, providing a designated place for every item and maximizing storage efficiency. Cultivate an inviting and comfortable atmosphere that reflects the homeowners’ desire for a calm and relaxing space. Design Challenges: The homeowners wish to retain the existing kitchen tile flooring and integrate it into a refreshed, modern design. Accommodating a dining area spacious enough for family visits without compromising the kitchen’s open feel or functional layout. Despite liking the current placement of plumbing and appliances, the homeowners aspire for a more open floor plan to facilitate better movement and interaction. The need to amplify natural light in the kitchen, especially around the sink area, where existing lighting is insufficient. Preserving the half-wall between the kitchen and family room, a feature the homeowners want to keep, while ensuring it complements the new design. THE RENEWED SPACE Design Solutions: By choosing a neutral color palette that complements the existing tile, the design unifies the kitchen with the adjacent spaces. The tile’s grout was cleaned and restored, enhancing the floor’s appearance and integrating it seamlessly with the new kitchen aesthetic. The inclusion of a larger island with seating for two, alongside maintaining a substantial dining table, was achieved by optimizing the spatial layout. This allowed for a sociable yet functional kitchen, accommodating large family gatherings without feeling crowded. Minor adjustments to the kitchen’s layout maintained the preferred locations for plumbing and appliances while introducing an ‘open’ design concept. Strategic modifications, such as angling the pantry wall, improved the flow and accessibility within the space. Replacing the garden window with a broader, standard window significantly increased natural light, transforming the sink area into a bright, welcoming space with enhanced views of the outdoors. The decision to keep the half-wall was ingeniously leveraged to define the dining area while maintaining an open connection to the family room. This feature not only serves as a visual separator but also ties the two spaces together through the shared color scheme and design elements. The homeowners are thrilled with their newly remodeled kitchen, which has become a hub of warmth and hospitality. Hosting a wedding shower and a birthday party, they have shared their renewed space with friends and family, who have been equally enamored. This remodel has not only met their functional and aesthetic desires but has also enriched their home with a fresh sense of serenity and joy. The upstairs part of the home is shaping up nicely. Here’s their newly remodeled primary bathroom.
Bernese Farmhouse
Bernese Farmhouse
Colossus Mfg.Colossus Mfg.
Ensuite bathroom with freestanding tub, medium-light wood cabinetry with black matte hardware and appliances, white counter tops, black matte metal twin mirrors and twin pendants.
West Annapolis
West Annapolis
Rogue Home InteriorsRogue Home Interiors
A cozy and functional farmhouse kitchen with warm white cabinets and a rustic walnut island.
Farmhouse Modern in Shore Acres
Farmhouse Modern in Shore Acres
Studio DearbornStudio Dearborn
INTERNATIONAL AWARD WINNER. 2018 NKBA Design Competition Best Overall Kitchen. 2018 TIDA International USA Kitchen of the Year. 2018 Best Traditional Kitchen - Westchester Home Magazine design awards. The designer's own kitchen was gutted and renovated in 2017, with a focus on classic materials and thoughtful storage. The 1920s craftsman home has been in the family since 1940, and every effort was made to keep finishes and details true to the original construction. For sources, please see the website at www.studiodearborn.com. Photography, Adam Kane Macchia and Timothy Lenz
Project of the Month:  September 2017
Project of the Month: September 2017
TCP Custom Outdoor LivingTCP Custom Outdoor Living
This freestanding covered patio with an outdoor kitchen and fireplace is the perfect retreat! Just a few steps away from the home, this covered patio is about 500 square feet. The homeowner had an existing structure they wanted replaced. This new one has a custom built wood burning fireplace with an outdoor kitchen and is a great area for entertaining. The flooring is a travertine tile in a Versailles pattern over a concrete patio. The outdoor kitchen has an L-shaped counter with plenty of space for prepping and serving meals as well as space for dining. The fascia is stone and the countertops are granite. The wood-burning fireplace is constructed of the same stone and has a ledgestone hearth and cedar mantle. What a perfect place to cozy up and enjoy a cool evening outside. The structure has cedar columns and beams. The vaulted ceiling is stained tongue and groove and really gives the space a very open feel. Special details include the cedar braces under the bar top counter, carriage lights on the columns and directional lights along the sides of the ceiling. Click Photography
Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Advance Design Studio, Ltd.Advance Design Studio, Ltd.
When this suburban family decided to renovate their kitchen, they knew that they wanted a little more space. Advance Design worked together with the homeowner to design a kitchen that would work for a large family who loved to gather regularly and always ended up in the kitchen! So the project began with extending out an exterior wall to accommodate a larger island and more moving-around space between the island and the perimeter cabinetry. Style was important to the cook, who began collecting accessories and photos of the look she loved for months prior to the project design. She was drawn to the brightness of whites and grays, and the design accentuated this color palette brilliantly with the incorporation of a warm shade of brown woods that originated from a dining room table that was a family favorite. Classic gray and white cabinetry from Dura Supreme hits the mark creating a perfect balance between bright and subdued. Hints of gray appear in the bead board detail peeking just behind glass doors, and in the application of the handsome floating wood shelves between cabinets. White subway tile is made extra interesting with the application of dark gray grout lines causing it to be a subtle but noticeable detail worthy of attention. Suede quartz Silestone graces the countertops with a soft matte hint of color that contrasts nicely with the presence of white painted cabinetry finished smartly with the brightness of a milky white farm sink. Old melds nicely with new, as antique bronze accents are sprinkled throughout hardware and fixtures, and work together unassumingly with the sleekness of stainless steel appliances. The grace and timelessness of this sparkling new kitchen maintains the charm and character of a space that has seen generations past. And now this family will enjoy this new space for many more generations to come in the future with the help of the team at Advance Design Studio. Photographer: Joe Nowak Dura Supreme Cabinetry
Winn - Guest Bath
Winn - Guest Bath
ULAH Interiors + DesignULAH Interiors + Design
Our clients wanted to renovate and update their guest bathroom to be more appealing to guests and their gatherings. We decided to go dark and moody with a hint of rustic and a touch of glam. We picked white calacatta quartz to add a point of contrast against the charcoal vertical mosaic backdrop. Gold accents and a custom solid walnut vanity cabinet designed by Buck Wimberly at ULAH Interiors + Design add warmth to this modern design. Wall sconces, chandelier, and round mirror are by Arteriors. Charcoal grasscloth wallpaper is by Schumacher.
SouthEnd RowHome Living
SouthEnd RowHome Living
ZeroEnergy DesignZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
In Keeping With Tradition
In Keeping With Tradition
Meadowlark Design+BuildMeadowlark Design+Build
This "perfect-sized" laundry room is just off the mudroom and can be closed off from the rest of the house. The large window makes the space feel large and open. A custom designed wall of shelving and specialty cabinets accommodates everything necessary for day-to-day laundry needs. This custom home was designed and built by Meadowlark Design+Build in Ann Arbor, Michigan. Photography by Joshua Caldwell.
Small Spaces, Big Style
Small Spaces, Big Style
Imagine ConstructionImagine Construction
This custom vanity cleverly hides away a laundry hamper & drawers with built-in outlets, to provide all the necessities the owner needs.
Marble Master Bathroom in San Diego
Marble Master Bathroom in San Diego
Signature Designs Kitchen | Bath | InteriorsSignature Designs Kitchen | Bath | Interiors
This remodel went from a tiny corner bathroom, to a charming full master bathroom with a large walk in closet. The Master Bathroom was over sized so we took space from the bedroom and closets to create a double vanity space with herringbone glass tile backsplash. We were able to fit in a linen cabinet with the new master shower layout for plenty of built-in storage. The bathroom are tiled with hex marble tile on the floor and herringbone marble tiles in the shower. Paired with the brass plumbing fixtures and hardware this master bathroom is a show stopper and will be cherished for years to come. Space Plans & Design, Interior Finishes by Signature Designs Kitchen Bath. Photography Gail Owens
Freeman Residence
Freeman Residence
LMK INTERIOR DESIGNLMK INTERIOR DESIGN
Scott Zimmerman, Mountain contemporary bathroom with gray stone floors, dark walnut cabinets and quartz counter tops.
Modern American Farmhouse
Modern American Farmhouse
Brendan McHugh, Architect, Manasquan, NJBrendan McHugh, Architect, Manasquan, NJ
VISION AND NEEDS: Our client came to us with a vision for their family dream house that offered adequate space and a lot of character. They were drawn to the traditional form and contemporary feel of a Modern Farmhouse. MCHUGH SOLUTION: In showing multiple options at the schematic stage, the client approved a traditional L shaped porch with simple barn-like columns. The entry foyer is simple in it's two-story volume and it's mono-chromatic (white & black) finishes. The living space which includes a kitchen & dining area - is an open floor plan, allowing natural light to fill the space.VISION AND NEEDS: Our client came to us with a vision for their family dream house that offered adequate space and a lot of character. They were drawn to the traditional form and contemporary feel of a Modern Farmhouse. MCHUGH SOLUTION: In showing multiple options at the schematic stage, the client approved a traditional L shaped porch with simple barn-like columns. The entry foyer is simple in it's two-story volume and it's mono-chromatic (white & black) finishes. The living space which includes a kitchen & dining area - is an open floor plan, allowing natural light to fill the space.
Sammamish Modern Farmhouse Master Bath
Sammamish Modern Farmhouse Master Bath
Heiser DesignsHeiser Designs
This project was a complete home design plan for a large new construction luxury home on the south-end of Mercer Island. The contrasting colors utilized throughout emit a chic modern vibe while the complementing darker tones invites a sense of warmth to this modern farmhouse style.
French Country Florida Style
French Country Florida Style
Waterview KitchensWaterview Kitchens
Gorgeous French Country style kitchen featuring a rustic cherry hood with coordinating island. White inset cabinetry frames the dark cherry creating a timeless design.
Kirkland Remodel
Kirkland Remodel
Kimberlee Marie InteriorsKimberlee Marie Interiors
It’s always a blessing when your clients become friends - and that’s exactly what blossomed out of this two-phase remodel (along with three transformed spaces!). These clients were such a joy to work with and made what, at times, was a challenging job feel seamless. This project consisted of two phases, the first being a reconfiguration and update of their master bathroom, guest bathroom, and hallway closets, and the second a kitchen remodel. In keeping with the style of the home, we decided to run with what we called “traditional with farmhouse charm” – warm wood tones, cement tile, traditional patterns, and you can’t forget the pops of color! The master bathroom airs on the masculine side with a mostly black, white, and wood color palette, while the powder room is very feminine with pastel colors. When the bathroom projects were wrapped, it didn’t take long before we moved on to the kitchen. The kitchen already had a nice flow, so we didn’t need to move any plumbing or appliances. Instead, we just gave it the facelift it deserved! We wanted to continue the farmhouse charm and landed on a gorgeous terracotta and ceramic hand-painted tile for the backsplash, concrete look-alike quartz countertops, and two-toned cabinets while keeping the existing hardwood floors. We also removed some upper cabinets that blocked the view from the kitchen into the dining and living room area, resulting in a coveted open concept floor plan. Our clients have always loved to entertain, but now with the remodel complete, they are hosting more than ever, enjoying every second they have in their home. --- Project designed by interior design studio Kimberlee Marie Interiors. They serve the Seattle metro area including Seattle, Bellevue, Kirkland, Medina, Clyde Hill, and Hunts Point. For more about Kimberlee Marie Interiors, see here: https://www.kimberleemarie.com/ To learn more about this project, see here https://www.kimberleemarie.com/kirkland-remodel-1

Billeder og indretningsidéer

1
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Houzz bruger cookies og lignende teknologier til at tilpasse min oplevelse, give mig relevant indhold og forbedre Houzz-produkter og -tjenester. Ved at klikke på 'Accepter' accepterer jeg dette, som beskrevet yderligere i Houzz-cookiepolitikken. Jeg kan afvise ikke-essentielle cookies ved at klikke på 'Administrer præferencer'.