869.141 billeder af klassisk design og indretning

Bernese Farmhouse
Bernese Farmhouse
Colossus Mfg.Colossus Mfg.
Ensuite bathroom with freestanding tub, medium-light wood cabinetry with black matte hardware and appliances, white counter tops, black matte metal twin mirrors and twin pendants.
Elegant Transitional Kitchen
Elegant Transitional Kitchen
Drury DesignDrury Design
THE SETUP Client Background: Our clients, a couple who have transitioned into the empty nest phase, have cherished their home for over three decades without undergoing any significant renovations. With a newfound desire to adapt their living space to better suit their current lifestyle, they’ve embarked on a journey to reimagine their kitchen — the heart of their home. Their aspiration is to cultivate a serene, neutral-toned sanctuary on the first floor that seamlessly merges with their family room, ensuring a harmonious and inviting environment. Design Inspiration: The renovation is inspired by the couple’s penchant for soft, calming neutrals, using their cherished family room and the kitchen’s existing tile flooring as the cornerstone for the color scheme. This approach aims to foster a sense of warmth and tranquility throughout. Design Objectives: Harmonize the kitchen with the family room by adopting a soothing, neutral color scheme, ensuring a seamless flow across the first floor. Enhance kitchen functionality with thoughtfully designed cabinetry, providing a designated place for every item and maximizing storage efficiency. Cultivate an inviting and comfortable atmosphere that reflects the homeowners’ desire for a calm and relaxing space. Design Challenges: The homeowners wish to retain the existing kitchen tile flooring and integrate it into a refreshed, modern design. Accommodating a dining area spacious enough for family visits without compromising the kitchen’s open feel or functional layout. Despite liking the current placement of plumbing and appliances, the homeowners aspire for a more open floor plan to facilitate better movement and interaction. The need to amplify natural light in the kitchen, especially around the sink area, where existing lighting is insufficient. Preserving the half-wall between the kitchen and family room, a feature the homeowners want to keep, while ensuring it complements the new design. THE RENEWED SPACE Design Solutions: By choosing a neutral color palette that complements the existing tile, the design unifies the kitchen with the adjacent spaces. The tile’s grout was cleaned and restored, enhancing the floor’s appearance and integrating it seamlessly with the new kitchen aesthetic. The inclusion of a larger island with seating for two, alongside maintaining a substantial dining table, was achieved by optimizing the spatial layout. This allowed for a sociable yet functional kitchen, accommodating large family gatherings without feeling crowded. Minor adjustments to the kitchen’s layout maintained the preferred locations for plumbing and appliances while introducing an ‘open’ design concept. Strategic modifications, such as angling the pantry wall, improved the flow and accessibility within the space. Replacing the garden window with a broader, standard window significantly increased natural light, transforming the sink area into a bright, welcoming space with enhanced views of the outdoors. The decision to keep the half-wall was ingeniously leveraged to define the dining area while maintaining an open connection to the family room. This feature not only serves as a visual separator but also ties the two spaces together through the shared color scheme and design elements. The homeowners are thrilled with their newly remodeled kitchen, which has become a hub of warmth and hospitality. Hosting a wedding shower and a birthday party, they have shared their renewed space with friends and family, who have been equally enamored. This remodel has not only met their functional and aesthetic desires but has also enriched their home with a fresh sense of serenity and joy. The upstairs part of the home is shaping up nicely. Here’s their newly remodeled primary bathroom.
Queen Anne Bungalow Resurrection
Queen Anne Bungalow Resurrection
Carl Mattison DesignCarl Mattison Design
The bungalow after renovation. You can see two of the upper gables that were added but still fit the size and feel of the home. Soft green siding color with gray sash allows the blue of the door to pop. Photography by Josh Vick
SouthEnd RowHome Living
SouthEnd RowHome Living
ZeroEnergy DesignZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
Marble Master Bathroom in San Diego
Marble Master Bathroom in San Diego
Signature Designs Kitchen | Bath | InteriorsSignature Designs Kitchen | Bath | Interiors
This remodel went from a tiny corner bathroom, to a charming full master bathroom with a large walk in closet. The Master Bathroom was over sized so we took space from the bedroom and closets to create a double vanity space with herringbone glass tile backsplash. We were able to fit in a linen cabinet with the new master shower layout for plenty of built-in storage. The bathroom are tiled with hex marble tile on the floor and herringbone marble tiles in the shower. Paired with the brass plumbing fixtures and hardware this master bathroom is a show stopper and will be cherished for years to come. Space Plans & Design, Interior Finishes by Signature Designs Kitchen Bath. Photography Gail Owens
Crownrich Lane Whole House Conversion
Crownrich Lane Whole House Conversion
Alair Homes PlanoAlair Homes Plano
Our clients purchased this 1950 ranch style cottage knowing it needed to be updated. They fell in love with the location, being within walking distance to White Rock Lake. They wanted to redesign the layout of the house to improve the flow and function of the spaces while maintaining a cozy feel. They wanted to explore the idea of opening up the kitchen and possibly even relocating it. A laundry room and mudroom space needed to be added to that space, as well. Both bathrooms needed a complete update and they wanted to enlarge the master bath if possible, to have a double vanity and more efficient storage. With two small boys and one on the way, they ideally wanted to add a 3rd bedroom to the house within the existing footprint but were open to possibly designing an addition, if that wasn’t possible. In the end, we gave them everything they wanted, without having to put an addition on to the home. They absolutely love the openness of their new kitchen and living spaces and we even added a small bar! They have their much-needed laundry room and mudroom off the back patio, so their “drop zone” is out of the way. We were able to add storage and double vanity to the master bathroom by enclosing what used to be a coat closet near the entryway and using that sq. ft. in the bathroom. The functionality of this house has completely changed and has definitely changed the lives of our clients for the better!
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
Anchor BuildersAnchor Builders
This home is a modern farmhouse on the outside with an open-concept floor plan and nautical/midcentury influence on the inside! From top to bottom, this home was completely customized for the family of four with five bedrooms and 3-1/2 bathrooms spread over three levels of 3,998 sq. ft. This home is functional and utilizes the space wisely without feeling cramped. Some of the details that should be highlighted in this home include the 5” quartersawn oak floors, detailed millwork including ceiling beams, abundant natural lighting, and a cohesive color palate. Space Plans, Building Design, Interior & Exterior Finishes by Anchor Builders Andrea Rugg Photography
Wilmington Court - Pantry
Wilmington Court - Pantry
Paul N. Brow, Architect, LLCPaul N. Brow, Architect, LLC
Inside view of pantry showing stainless steel mesh drawer fronts for dry-good storage and adjustable shelves.
Accessible Bathroom with Walk-In Shower
Accessible Bathroom with Walk-In Shower
Devine Bath & KitchenDevine Bath & Kitchen
What makes a bathroom accessible depends on the needs of the person using it, which is why we offer many custom options. In this case, a difficult to enter drop-in tub and a tiny separate shower stall were replaced with a walk-in shower complete with multiple grab bars, shower seat, and an adjustable hand shower. For every challenge, we found an elegant solution, like placing the shower controls within easy reach of the seat. Along with modern updates to the rest of the bathroom, we created an inviting space that's easy and enjoyable for everyone.
Lake Minnetonka Tailored White Kitchen
Lake Minnetonka Tailored White Kitchen
Liz Schupanitz DesignsLiz Schupanitz Designs
Kitchen Size: 14 Ft. x 15 1/2 Ft. Island Size: 98" x 44" Wood Floor: Stang-Lund Forde 5” walnut hard wax oil finish Tile Backsplash: Here is a link to the exact tile and color: http://encoreceramics.com/product/silver-crackle-glaze/ •2014 MN ASID Awards: First Place Kitchens •2013 Minnesota NKBA Awards: First Place Medium Kitchens •Photography by Andrea Rugg
Small Spaces, Big Style
Small Spaces, Big Style
Imagine ConstructionImagine Construction
This custom vanity cleverly hides away a laundry hamper & drawers with built-in outlets, to provide all the necessities the owner needs.
Minikahda Refresher
Minikahda Refresher
Sicora Design/BuildSicora Design/Build
Rift Sawn cabinets Granite countertops Red Oak flooring Farmkid studios
New Canaan Home Gets A Total Update
New Canaan Home Gets A Total Update
Fordham Marble Company Inc.Fordham Marble Company Inc.
Blue and white color combination is always a crowd pleased. And for a Boys bathroom, you can't miss! The designers at Fordham Marble created a soothing feel with blue twist on the Basketweave pattern flooring and the Pratt & Larson Blue ceramic wall tile in the shower. Notice the custom-built niche for your bathing products.

869.141 billeder af klassisk design og indretning

1
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Houzz bruger cookies og lignende teknologier til at tilpasse min oplevelse, give mig relevant indhold og forbedre Houzz-produkter og -tjenester. Ved at klikke på 'Accepter' accepterer jeg dette, som beskrevet yderligere i Houzz-cookiepolitikken. Jeg kan afvise ikke-essentielle cookies ved at klikke på 'Administrer præferencer'.