424.661 billeder af eklektisk design og indretning

Boheme-indretning eller eklekticisme som den også kaldes, er en afslappet boligstil, som især mange rejselystne finder inspiration i. Du er måske en af dem; du er meget berejst og har taget specielle souvenirs med hjem, som nu står og pynter i diverse kroge. Du har måske også et arvestykke af ældre dato stående sammen med den helt nye lampe, du lige har købt. Det er anderledes indretning, men det vinder efterhånden mere indpas i de små, danske hjem.

Hvad kendetegner eklektisk indretning?


Det som kendetegner den ovenstående indretningsstil er, at boligelementer fra forskellige stilarter og perioder blandes. Derfor bor de fleste faktisk eklektisk, selvom de ikke er vidende om det, eller ikke har en decideret ambition herom. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, du har måske arvet nogle møbler eller anskaffet dig dem på et loppemarked på baggrund af et opstået behov, og så står du pludseligt med boligelementer fra forskellige stilarter. Eklektisk stil kan dog blive rodet og kaotisk, hvis du ikke sørger for at holde dig til få farver, hvorfor det gælder om at holde sig til farver, som kan samle møblerne.

Hvordan indretter jeg min dagligstue i ægte boheme stil?


Boheme indretning er egentligt ikke særlig svært at tilføje til sin allerede eksisterende boligindretning. For boheme indretning handler i sin enkelthed om bløde puder, gulvtæpper, tæpper og en masse stearinlys. Det skal naturligvis være i farver, da du ellers ikke får et afslappende rum, som emmer af hygge og ro. Du skal kunne føle dig godt tilpas; så vælg farver, du føler dig godt tilpas med, og som du ikke bliver træt af at være omgivet af. Tilføj nogle nips, som har betydning for dig; billeder, rejse-nips eller små figurer. Lav det til en stilleben-formation midt i rummet, så du kigger på det som det første, når du træder ind. Boheme indretning kan godt virke lidt rodet, men lad farverne forene dine nips, og du vil få et afslappende rum.

Kan jeg tilføje boheme stil til min allerede etablerede nordiske indretning?


Hvis du er tilhænger af den lyse, nordiske indretning, men finder boheme spændende, så skal du ikke fortvivle. Du kan sagtens beholde den lyse indretning, alt imens du indretter med smukke og farverige tæpper og puder. Dette er en langt mere elegant boheme indretning, som absolut ikke gør noget skidt ved de lyse rum. Lav et stilleben med en masse billeder på væggen og stil stearinlys rundt i alle kroge, og du har bragt nordisk boheme til live i din bolig.

Mia Mortensen © 2016 Houzz
forskellige stole - nanna_klint

Lampen over spisebordet - nada_thebit

Ombygnings-, sammenlægnings, og indretningsprojekt af 2 lejligheder på Gammelholm i hjertet af København K
Malede møbler - jytte_berg

Bjarni B. Jacobsen
rigtig gode billeder - annemette_kofoed

Tapetseret Sengegavl - helene_aagaard

forskellige spisebordsstole - ida_olsen36

eksempel på brug af mønstre i lofter .. - carolinnemyntte

Udskæring til brænde i væggen - maria_naumann43

Fotograf Camilla Ropers © Houzz 2018
Jeppe har selv designet det rummelige brændestativ, som hans far har svejset sammen. Siderne består af tynde stålplader med klassisk kløverbladsmønster. - matildeandreassen

Multiform køkken i Royal Copenhagens flagshipstore i København.
Skabet til venstre der kan lukkes af - anette50

Til haven og krydderurter - pernille_andersen11

Billedcollage - lottefuglsang94

Mia Mortensen © Houzz 2016
Emhæt opbevaring - nannakristine_nielsen

Rå vægge i badeværelset - ibbibak

spots mellem sidste bjælke og væg? - louise_jensen86

Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.