Har du længe drømt om at indrette din bolig på ægte retro manér, men er du nervøs for, at det bliver for meget? Det skal du ikke være. Nok er retro indretning inpireret fra 50'erne og helt op til de helt tidlige 80'ere, hvilket godt kan gøre det gammeldags. Men med lidt snilde kan du sagtens få din retro indretning til at se ganske cool og trendy ud! Retro er nostalgi, og det er særdeles trendy indenfor boligindretning i øjeblikket, hvorfor du bør kaste dig ud i det med det samme.

Hvordan indretter jeg med retro farver, uden det bliver for rodet?


Det er ikke til at komme udenom, at farverne rød, orange, gul, olivengrøn og blå er karakteriske farver for en retro stil. For at undgå at indrette en stue som for gæster virker rodet og kaotisk, skal du sørge for at vælge et antal matchende farver, du vil bruge igennem hele din indretning af rummet. Retro er lig med stærke farver; og vælger du en stærk farve, skal du sørge for at være tro mod den. Bland ikke alt for mange stærke farver sammen, da det bliver for meget. Et inspirerende eksempel kunne være at vælge en neutral sofa eller lænestol, som du spækker til med puder og tæpper i farver. Det giver balance i indretningen.

Hvad er vigtigt at have med i en retro indretning?


Udover farverne og de ældre møbler er tilbehør og detaljer yderst vigtige i en retro indretning. Nok indikerer farverne og møblerne, at du er glad for retro, men hvis du gerne vil have en gennemført indretning, skal du på loppemarkeder for at finde søde og finurlige retro ting; pladespillere, en roterende telefon, lavalamper og filmplakater. Det er de små ting som gør, at din retro indretning fremstår som gennemført. Prøv endelig også at lede efter nogle loftslamper af ældre dato i retro design. Det kunne være de helt gamle PH-lamper eller Flowerplot lamperne i pastelfarver fra Verner Panton. De er både moderne, og så passer de perfekt ind i en retro indretning.

Hvordan tilføjer jeg retro stil til mit køkken?


Vil du gerne have et gennemført retro køkken, skal du ud at besøge en masse loppemarkeder. Her skal du prøve at finde gamle kaffe- eller thebøtter, gamle kopper og glas, Coca Cola eller Carlsberg kasser og gamle, små skilte med finurlige citater. Du kan sagtens have et moderne køkken, som ikke skriger langt væk af 70'erne både hvad angår stil og funktionalitet, og samtidig køre retro stilen igennem i dit køkken. Husk lidt stærke farver, hvis du gerne vil have et ægte retro køkken – hold dig til få farver ligesom i resten af din boligindretning, og du får dit drømmekøkken i ægte retro design, som både er funktionelt og hyggeligt.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.