Dansk design er kendetegnet ved den tidsløse skandinaviske stil. Den startede i de nordiske lande i 1950’erne, og er sidenhen blevet ført ud til hele verden gennem multinationale virksomheder og kendte designere. Nordisk design er blevet populært, fordi det simple, men funktionelle design tiltaler rigtigt mange mennesker. Den nordiske stil kan indgå i de fleste hjem, uden at du skal lave om på andre ting i rummet, og kan have mange funktioner.

Vintrene kan være lange og mørke i Danmark, og resten af de nordiske lande, og det er netop ud fra det, at den skandinaviske stil kommer fra. Med den rette indretning, kan du bringe lys og hygge ind i dit hjem, på den helt rigtige måde.

Hvad kendetegner den skandinaviske stil?


Skandinaviske hjem kendetegnes ofte ved masser af naturligt lys, store vinduer, og lyse farver. Simple design og minimalisme er basen i det nordiske interiør, der sammen med en høj grad af funktionalisme har gjort skandinavisk stil populært mange steder i verden. I indretningen spiller møblerne ofte en stor rolle, mens pynteting er i fåtal, men nøje udvalgt.
Lyse farver er typisk et gennemgående element i nordiske hjem, og det gælder ofte fra gulv til loft. Gulvbrædder er ofte i lyst træ, eller malet helt hvide. Væggene er ofte hvide eller en grad af hvid, og lofterne er hævet for at for skabe luft. Møblerne er ofte i simpelt, men funktionelt design, og i en farve, der komplimenterer de ellers lyse farver. Former og farver er tidsløse og holdbare - skandinaviske møbler går ofte i arv, og holder stilen i mange generationer.

Hvordan indretter jeg efter den skandinaviske stil?


Nordisk indretning kommer måske naturligt til dig, men hvis ikke, er det heldigvis let at starte. Grundelementerne er lyse farver, højt til loftet, og masser af naturligt lys. Væggene er et oplagt sted at begynde. Mal dem i en lys farve, og mærk hvordan rummet føles større.
Møblerne er omdrejningspunktet i mange rum, så vælg dem med omhu. Typisk er de også en oplagt mulighed for at bringe lidt farve ind i dit hjem, og det er en god måde at tilføre personlighed og varme. Følg gerne minimalismen, og undgå at fylde hjemmet med nips og småting uden betydning. Det kan kan skabe uro i indretningen, og bryder med stilen.

Hvad er funkis?


Funkis, eller funktionalisme, er et af grundelementerne i den nordiske stil, og bliver ofte forbundet direkte til Skandinavien. En bolig i funkis stil er typisk indrettet minimalistisk, og funktionelt. Det er helt at komme rundt, og rummene er udnyttet godt. Der er store vinduer og masser af naturligt lys.
I Danmark sammenligner man ofte funkisvillaer med minimalistiske arkitektur, da der sjældent er store linjer eller ekstravagante elementer til huset. Der er med ander ord, ikke mere end man behøver, men dét der er, bliver udnyttet til fulde.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.