Industriel indretning har vundet stort indpas i de små, danske hjem de seneste år. Derfor er materialer og produkter i rå materialer som jern, stål og beton blevet yderst populære. Så går du og drømmer om at lede din boligindretning hen imod industriel design, men er du nervøs for, om det bliver for upersonligt? Nervøsiteten skal du straks gemme væk, da tekstiler og materialer i træ også er en del af industriel indretning.

Hvordan indretter jeg min bolig i industriel stil?


Står du og trænger til lidt fornyelse i indretningen, så er industriel design perfekt til at give kant til alt det lyse, som længe har domineret. Der skal faktisk ikke mere til end et par enkelte rå elementer for at skabe en helt ny indretning! Elementer såsom industrielle lamper til loftet og gulvet, et bord i beton, en taburet i ubehandlet træ og møbler i læder. Der skal egentligt ikke så meget til, når det kommer til stykket. Du skal blot sørge for at tilføje elementer af jern, stål, træ, læder og sten, hvilket ikke er så svært at fremskaffe. Træfade med bloklys og mørke sten i forskelle former og størrelser rundt om i hjemmet, er f.eks. en rigtig god og meget nem måde at tilføje et råt element til indretningen på. Tænk kreativt og følg din intuition, så skal du nok få skabt en industriel indretning i din bolig, som mange vil være dig misundelig over.

Hvordan fornyer jeg min indretning med industriel design uden det bliver for upersonligt og råt?


Det ligger i ordet, at industriel design og indretning er råt. Men, for at undgå at det bliver alt for råt og tilmed intetsigende, kan du vælge at tilføje elementer af personlig karakter. Det kunne være nogle store puder i stærke farver såsom marine blå eller rød, som er i stand til at bryde med fabriksstilen. Materialer i træ er også gode til at give den rå indretning personlighed; drivtømmer, gamle ølkasser eller en dekoration med smukke grene og fugle er perfekte til at bløde det rå image lidt op.

Er det muligt, at jeg selv laver en rå murstensvæg i stuen for at opnå et industrielt look?


Industriel design og indretning giver mange muligheder for nye tiltag i ens allerede eksisterende indretning. En rå murstensvæg er et af de rå elementer, som tilføjer ekstra personlighed i et industrielt inspireret hjem. Hvis du har lidt tid derhjemme til at gå og forny diverse, så kan du sagtens lave din helt egen murstensvæg indendørs. Naturligvis kræver det, at du har en væg i stuen, som har mursten bag tapetet; ellers bliver du noget så grueligt skuffet, når du har bøvlet med at fjerne tapet, og hvad der ellers gemmer sig bag. Afdæk alt med plastik, da det støver mere, end du har lyst til at gøre rent efterfølgende. Så er det bare at fjerne alt tapet, maling m.m; rengør murstenene indtil der ikke er mere støv at komme efter; pensl dernæst med citronsyre for at løsne det sidste puds. For at undgå at støv ikke drysser ned i din aftenskaffe, skal du sørge for at give væggen en omgang forankringsgrunder, som binder det sidste støv og puds fast til muren. Mere kræver det ikke at lave en personlig rå mustensvæg, men sæt godt tid af til det, da det er en anelse lettere sagt end gjort.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.