Hvis du er som de fleste, vil ordet ”Middelhavet” få dig til at drømme dig væk til sol, varme og god rødvin. Tænk, hvis du kunne bringe Middelhavet til dig ved hjælp af middelhavsstil i din indretning. Så behøver du ikke længere ærge dig over, at der er lang tid til din næste ferie sydpå. Det fantastiske ved middelhavsstil er, at det er en god blanding af italiensk, spansk og græsk stil; ved at invitere middelhavsstilen hjem til dig selv får du lidt af det hele samt det bedste fra syden.

Hvad skal jeg starte med, hvis jeg gerne vil have sydlansk stemning og middelhavsstil i mit hjem?


Middelhavet og de mange sydlandske stile er alle sammen kendt for deres varme farver. Derfor vil et godt træk være at male dine vægge i varme farver; søgrøn, sandfarvet og jord-orange. Det er alle sammen naturlige farver, som er inspireret af forskellige elementer i naturen i middelhavsregionen. Brug gerne flere forskellige farver i samme rum, da det skaber ekstra liv og varme i rummet. Vil du gerne gå all in, kan du tilføje et rustikt touch ved hjælp af en svamp, som du dupper malingen på væggen med. Det giver et charmerende look, som kun gør din middelhavsstil mere troværdig.

Hvordan møblerer jeg min dagligstue, så den er troværdig overfor stilen?


Det er sådan i spansk, græsk og italiensk indretning, at der bliver møbleret med tunge, solide møbler. Det er meget anderledes, end det vi er vant til herhjemme, og derfor kan det også virke voldsomt til at starte med. Men, vælg endelig gerne møbler med smukke udskæringer, da det bløder den tunge møblering op. Vil du gerne have et rigtigt middelhavslook, som du kan finde i eksempelvis spansk stil, vil møbler i hårdttræ eller smedejern give et vaskeægte middelhavslook. Gør møbleringen lettere ved at tilføje smukke puder, som passer til farverne på møblerne og væggene. Puder med perlebroderi, frynser eller broderi er perfekte til formålet. Mere skal der ikke til for at møblere din dagligstue.

Hvordan kan jeg tilføje mosaikker i min indretning, uden det bliver for meget?


Selvom mosaikker er en stor del af den sydlandske indretning, så kan det hurtigt komme til at virke for voldsomt. Er du ikke så glad for mosaikker, kan du vælge at vælge nogle stykker af de smukkeste ud, som du kan bruge til et stilleben i dagligstuen eller placere på en væghylde eller to i køkkenet. Brug dem som små, dekorative nips-ting, da det gør dem meget lettere i din indretning; samtidig er det også en god måde at tilføje dem til indretningen på, når nu de er en fast del af den sydlandske stil.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.