Forestil dig, hvordan det ville være at komme hjem til en bolig, som emmer af fred og tropisk atmosfære. Det kan sagtens lade sig gøre – det kræver ikke mere, end at du inviterer tropisk indretning og design indenfor. Temaerne i den tropiske stil er inspireret af naturen – den bliver inviteret med indenfor, og indgår som en stor del af indretningen i form af farver og tekstiler. Så selvom du ikke ligefrem lever i et tropisk paradis, kan du med få midler få samme fredelige atmosfære.

Hvordan indretter jeg mit hjem i tropisk stil?


Tropisk indretning eller safari stil som det også kaldes, er en perfekt indretningsstil, hvis du går op i miljøet og bæredygtighed. For når du indretter tropisk, kan du ikke komme udenom møbler i bæredygtigt dyrket træ, som inkluderer teak, balsa, bambus og mango. Det er meget holdbare møbler, som understreger den tropiske stil. Du kan derfor ikke gå udenom møbler i dissse materialer, da de er en fast bestanddel af en tropisk inspireret indretning. Ikke deto mindre kræver stilen, at du investerer i smukke, tropiske planter. Vælg stueplanter såsom bregner, bambus og paraply planter. Tilføj levende og sprudlende farver til stueplanterne ved at gøre brug af smukke orkideer. Blomster og planter dominerer generelt et tropisk indrettet hjem, da de bidrager til en afslappet og rummelig atmosfære, hvorfor du ikke kan komme udenom brugen af indendørs planter. Så vil du gerne indrette tropisk, er det blot at finde så mange naturlige elementer som muligt.

Hvordan dekorerer jeg væggene, så de indgår som en del af en tropisk indretning?


Du kan naturligvis ikke komme udenom, at væggene også skal dekoreres i flot tropisk stil, hvis du gerne vil have en gennemført tropisk stil. Det er væggene, som er med til at tilføje det personlige islæt, du gerne vil have med ind over stilen, så derfor må de endelig ikke blive overset. Dekorér dem derfor med billeder af smukke strande, flotte solnedgange og billeder af tropiske blomster og fugle. For at øge det personlige touch kunne en idé være, at du bruger dine egne billeder af en smuk solnedgang og ture til stranden herhjemme og i udlandet. Få dem forstørret og sæt dem i en flot, naturlig ramme – mere personligt bliver det ikke. Billederne taler for sig selv – og selvom de ikke nødvendigvis er fra den tropiske del af verden, tilføjer de stadig samme stemning til din indretning som billeder derfra.

Kan jeg gøre belysningen mere afdæmpet, således at den passer bedre ind i stilen?


Når du først er gået i gang med projekt ”indret tropisk”, finder du hurtigt ud af, hvor meget du kan ændre på for at opnå en fredelig og hyggelig indretning, som emmer af tropisk stemning. Tropisk inspireret belysning vil typisk bestå af naturlige og neutrale farver, som kommer frem ved hjælp af pergamentpapir og flet. Et godt alternativ vil være at stille små papirsposer i dine vindueskarme og på borde rundt omkring, da det bidrager til en hyggelig, afdæmpet belysning. Find gerne stearinlysholdere i træ, da det passer godt ind i den naturligt inspirerede indretning. Det kan være svært at finde gulvlamper i tropisk stil – dog kan du være heldig at falde over en lampefod i bambus. Så er du standhaftig nok i din søgen, vil det godt kunne lykkes. Men, mere skal der ikke til for at få en mere afdæmpet og afslappende belysning.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.