Amerikansk indretning tager dig med tilbage til mormors kolonihavehus, hvorfor stilen passer særdeles godt ind i et sommerhus eller kolonihavehus. Er du helt forelsket i amerikansk indretning, kan du naturligvis også bringe det ind i dit eget hjem. Den tidlige og primitive new england stil er så småt på vej tilbage igen, hvilket stemmer meget overens med den kærlighed, der i øjeblikket er blevet kastet på gamle og antikke møbler. Det er en spændende stil, da den er anderledes end mange af de indretningsstile, som har overtaget i øjeblikket.

Hvordan møblerer jeg således, at det passer ind i den primitive new england stil?


Det er egentligt ikke så svært at møblere i ægte new england stil. Patina er nemlig nøgleordet, hvilket ikke ligger særlig langt væk fra nutidig dansk indretning. I amerikansk indretning må møblerne gerne være antikke og have godt med patina, så det er det, du skal gå efter. Ja, det kan godt være svært at finde gode, solide møbler, som har godt med patina, og som ikke koster en herregård. Men, du kan være heldig at finde flotte møbler, som er perfekte til formålet på loppemarkeder. Det handler bare om at besøge rigeligt med loppemarkeder, så står møblerne der pludseligt en dag. Det gør heller intet for stilen, at du eksempelvis anvender en gammel kiste som kaffebord for at give din indretning karakter. Benyt møblerne som du har lyst til – det gør ikke noget, at de ikke bliver anvendt til det formål, de er blevet fremstillet til. Det giver ekstra charme og karakter til din indretning.

Hvad kan jeg gøre ved gulvet, så det passer sammen med de antikke møbler?


Det vil naturligvis ikke gøre noget, hvis du havde mod på at gøre noget drastisk ved dit gulv. Har du gulvtæppe på over det hele, vil det være at anbefale at rive det af og slibe gulvet under. Det kan naturligvis kun lade sig gøre, hvis du har trægulv under gulvtæpperne. Slib det ned, så du får et rustikt trægulv – det passer utrolig godt sammen med møblerne, og understreger stilen fra new england. Amerikansk indretning er ikke så besværligt, når du først kommer i gang, da mange kendte elementer fra skandinavisk indretning går igen.

Hvilke detaljer kan jeg tilføje til indretningen, så den bliver mere amerikansk?


Detaljer i boligindretning kan man aldrig få nok af. Derfor vil det være at anbefale, at du går ud og anskaffer dig ting som små og store træskåle, antikke skabe og håndhugget køkkenudstyr. Fyld træskålene med kogler og garn, da det bidrager til sommerhusstemning. Indret endelig gerne med lampeskygger af tin og lysekroner i jern, da det er detaljer, du ikke kan få udenom, hvis du gerne vil have en gennemført amerikansk indretning.
Danmark
Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side eller app, accepterer jeg, at Houzz-gruppen bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.